Massiv politikontrol i forbindelse med skolestart: Mange glemmer at spænde børnene fast

I disse uger har politiet landet over ekstra stor fokus på trafikken omkring landets skoler.

I ugerne 32-35 har politiet særligt fokus på trafikken omkring landets skoler. (Foto: William Sonne Kaalø)

Skoletaske, tjek.

Madpakke, tjek.

Sikkerhedssele i bilen, tjek.

Der er flere ting at huske, når ungerne begynder i skole. En af dem er den gode opførsel i trafikken, når du afleverer de mindste.

Fra uge 32 til 35 holder politiet særligt øje med skolevejene, fortæller Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Det viser sig, at der er en del bilister og andre trafikanter, der glemmer færdselsreglerne, når skolerne har holdt sommerferie, siger han og fortæller, hvad de typiske problemer er:

- Der er rigtig mange, der kører for stærkt, man glemmer selen, glemmer at spænde sine børn fast, taler i telefon, og så bliver skiltningen heller ikke respekteret ved skolerne.

Tirsdag morgen har Fyns Politi kontrol ved Rosengårdskolen i Odense. Preben Ingemansen (th.) fortæller, at fokus er på alt fra fart til overholdelse af skiltning. (Foto: William Sonne Kaalø)

Kontroller er en god idé

Et af de steder, der tirsdag morgen er under opsyn af politiet, er Rosengårdskolen i Odense.

Her fortæller Preben Ingemansen, der er politikommissær hos Fyns Politi, at skolen er valgt, netop fordi folk har haft svært ved at overholde skiltningen.

- Her har der været problemer med, at folk kører ind, hvor de ikke må køre ind. Derudover står vi ved et lyskryds, hvor der tidligere har været massive lovovertrædelser primært fra cyklister, forklarer han.

Bernt Høyer er far til to børn på skolen, og han har ikke noget imod, at politiet laver kontroller. Han blev dog ikke selv stoppet under dagens kontrol.

Bernt Høyer er far til to børn på Rosengårdskolen, hvor Fyns Politi tirsdag morgen havde rettet deres fokus. Han ser positivt på kontrollerne. (Foto: William Sonne Kaalø)

- Jeg synes, det er en rigtig godt idé. Der bliver simpelthen kørt alt for stærkt. Det er præventivt, at politiet viser sig. Det hjælper helt klart på det, siger han.

Børn spejler forældre

Ifølge politikommissær Preben Ingemansen behøver de enkelte kontroller ikke at have til formål at udskrive en masse bøder.

En stor del af indsatsen ligger også i den præventive snak med forældrene.

Den er nemlig vigtig. Særligt når det kommer til brugen af mobiltelefoner i trafikken, mener Christian Berthelsen.

- Børnene gør jo det, de ser. Barnet spejler sig simpelthen i den voksne. Hvis den voksne bruger sin mobiltelefon, gør barnet også. Hvis man er et godt eksempel for sit barn, pakker man mobiltelefonen væk, når man færdes i trafikken, siger han.

For at sikre en rolig og sikker afvikling af trafikken omkring skolerne, opfordrer Rosa Nielsen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik, forældre til at træne deres børn til at færdes i trafikken.

- Børnene vil gerne lære at kunne ting selv. Derfor skal man som forældre have modet til at komme ud og gøre det på en god og sikker måde og være en god rollemodel, siger hun.

Ved dagens kontrol ved Rosengårdskolen, blev der ikke udstedt nogen bøder for trafikforseelser.

Facebook
Twitter