Meningitis-ramt efterskole: Nu er eleverne tilbage

I begyndelsen af januar døde en 16-årig elev på Efterskolen ved Nyborg. Nu er eleverne tilbage på skolen.

Efterskolen ved Nyborg sendte eleverne hjem efter andet tilfælde af meningitis. (Foto: Ida-Sofie Sellerup DR Fyn © Google maps)

Klasselokaler og opholdsstuer på Efterskolen ved Nyborg er igen fyldt af elever. Først nu er de tilbage på skolen, efter man for anden gang på få måneder måtte sende eleverne hjem på grund af smittefare for meningitis. 4. januar døde en 16-årig elev af sygdommen, da han var hjemme på juleferie, og 15. januar fik endnu en elev konstateret den frygtede hjernehindebetændelse.

Den smittede elev kom hurtigt i behandling og er nu uden for fare. Han får heller ingen mén af sygdommen.

Men det tragiske dødsfald har taget hårdt på både elever, forældre og lærere, fortæller efterskolens forstander, Keld Schmidt.

- Det har været en hård tid. Det har været vigtigt at tackle tingene ordentligt, men det har været vanskeligt, siger han.

Efter andet tilfælde af meningitis blev alle elever og lærere sat i forebyggende antibiotika-behandling. Hele forløbet har gjort elever og forældrene nervøse og bange, men nu er der kommet mere ro på situationen.

- Jeg har fået mange positive meldinger fra forældrene. De er glade for måden, vi har håndteret det hele på og er igen trygge, siger Keld Schmidt.

Eleverne skulle have været på skiferie, men den er nu blevet rykket til påskeferien.

FacebookTwitter