Millioner til nørder og ensomme unge

13 projekter, der skal øge de unges livskvalitet, får i dag del i 78,2 millioner kroner

Gennem Nørd Livet skal de unge ifølge Line Kunø fra Odense Filmværksted opleve, at det er ok, at nørde igennem, fordi nørderiet kan føre til noget stort. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

En Nørdbus skal til sommer køre gennem 15 byer fordelt i hele landet for at producere kortfilm sammen med lokale nørder. ”Nørd Livet” er et af 13 projekter, der er udset til at være med til at få de unge væk fra værelset og ud blandt jævnaldrende.

Det er Nordea Fonden, der med 78,2 millioner kroner, støtter de forskellige projekter, som alle skal hjælpe de unge med at få venner og blive en del af et fællesskab.

- Der er mange unge, der føler sig ensomme. Med et projekt som Nørd Livet, kan de unge få en stemme, som vi andre skal lytte til, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea Fonden, som begrundelse for, at de giver 3,3 millioner kroner til Nørd Livet.

God idé at nørde

Det er Odense Filmværksted, der står bag ideen med at lave en film med og om nørderne. Her fortæller projektleder Line Kunø, at det er vigtigt at støtte de unge, så de tør nørde med deres lidenskaber, selv om de står alene med det.

- Nørder er jo ofte kulturskabere og dem, der driver verden frem. Derfor vil vi gerne bekræfte de unge i, at det er i orden at nørde igennem, siger Line Kunø.

Ambitionen er at lave en ny Danmarksfilm og samtidig lade de unge nørder møde rollemodeller, så de kan se, at nørderiet kan føre til et spændende voksenliv og måske ligefrem en karriere.

Det er ikke kun nørder, der kan se frem til at få del i fondsmillionerne. De andre 12 projekter beskæftiger sig med vidt forskellige temaer som for eksempel mad, idræt, hip hop og flygtningebørn.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.