Millionregning for rod i medicinkort i Region Syddanmark

Patienter skal have den rette medicin, men flere kommuner har stadig rod i de elektroniske medicinkort.

Det elektroniske medicinkort viser, hvilken medicin og mængde, patienten får. (Foto: Martin Ballund © Scanpix)

I snart et år har Region Syddanmark og kommunerne forsøgt at rydde op i de elektroniske medicinkort, der skal sikre, at borgere får den rigtige medicin. 6,4 millioner kroner var sat af til oprydningen, og arbejdet skulle være færdigt ved årsskiftet.

Men flere kommuner blev ikke færdige til tiden, hvilket har givet en ekstraregning på en million kroner.

På Fyn er det Odense, Nyborg og Middelfart kommuner. Alene i Middelfart har oprydningsarbejdet kostet 100.000 kroner ekstra, fortæller Mette Heidemann, Social- og Sundhedsdirektør i Middelfart Kommune.

- Vi kunne have været tidligere færdige, hvis selve aftalen mellem os i kommunerne, regionen og de praktiserende læger blev indgået tidligere, siger hun.

Afgørende for patienten

Desuden har ny IT gjort det svært for de praktiserende læger at nå oprydningsarbejdet til tiden, siger Jørgen Skadeborg, der er formand for PLO i Syddanmark.

- Det er dog afgørende vigtigt for patientsikkerheden, for hvis sygeplejersken skal dosere medicinen korrekt, skal man kunne stole på oplysningerne på computeren, siger han.

Senere i dag skal Region Syddanmark diskutere, hvem der skal betale ekstra regningen på en million. Formand for Sundhedsanmodningsudvalget Tage Pedersen (V) er langt fra tilfreds.

- Vi skal rydde op nu, og så må vi betale, hvad det koster ,siger han.

Vælger Region Syddanmark at betale halvdelen af de ekstra udgifter, skal man punge ud med 483.000 kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.