Minister kaldt i samråd: Endnu et supersygehus overskrider budgettet

Sundhedsministeren skal redegøre for, om der er sat nok penge af til supersygehusene.

Det nye supersygehus i Odense forventes at være færdigt i år 2022. (Foto: © Sine Skott - DR Fyn)

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) skal undersøge, om der er sat penge nok af til at bygge de nye supersygehuse. Det mener flere sundhedsordførere.

- Bliver vores krav til de nye sygehuse indfriet med de midler, som står til rådighed?, spørger sundhedsordfører Mette Abildgaard (K).

- Jeg har kaldt ministeren i samråd, så hun kommer til at redegøre for alle supersygehusene, fortæller Flemming Møller, som er sundhedsordfører i Socialdemokratiet.

I alt er der afsat 41,4 milliarder kroner over de næste 10 år til renovering af eksisterende sygehuse og byggeriet af seks helt nye supersygehuse. Men det ser ikke ud til at være nok, når man løber igennem supersygehusenes budgetter.

Supersygehuset ’Nyt OUH’ er et af de byggerier, som ikke har kunne holde budgettet. I går besluttede politikerne i Region Syddanmark at godkende overskridelsen af budgettet med 425 millioner kroner.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt vil også gerne have ministeren til at komme med en status på byggerierne, men det betyder ikke, at der skal udskrives en ekstra check, pointerer hun:

- Det er forkert, hvis man hver eneste gang, man overskrider et budget, beder om flere penge. For så vil man ikke passe på danskernes penge, siger Liselott Blixt.

Men i Region Syddanmark er de penge nødvendigt, mener medlem af sundhedsudvalget Lasse Krull (K).

- Vi vil nødig gå på kompromis med den kvalitet og de visioner, vi havde til at starte med, siger han.