Minister vil have seks metropoler i Danmark

By- og boligminister Carsten Hansen vil have flere danske metropoler til at trække væksten og har udpeget fem byer, som skal nå op på over en halv million indbyggere.

Der skal seriøst vokseværk i de danske storbyer. Det mener by- og boligminister Carsten Hansen, der vil have flere danske metropoler.

Det er nemlig metropoler, der skaber vækst, viser en undersøgelse fra OECD. En metropol er en by med over en halv million indbyggere, og derfor får de danske storbyer brug for hjælp fra de omkringliggende kommuner.

Sammen med København er det Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg og Randers, der skal finde ud af, hvordan de kan vokse til metropol-størrelse.

Flugten fra land til by skal bruges aktivt

I dag holder by- og boligminister Carsten Hansen en konference i Nyborg for landets største byer, hvor man skal tale om, hvordan de kan blive endnu større sammen med oplandskommunerne.

Formålet med metropolerne er at få alle de andre kommuner med på væksten, fortæller Carsten Hansen.

- Tendensen med, at folk flytter fra land til by, skal ikke bekæmpes. Vi skal i stedet for takle udfordringen i form af øget konkurrence og et øget samarbejde i byregionerne, siger Carsten Hansen. 

Der er dog lang vej for eksempelvis Odense til metropolstatus. Danmarks tredjestørste by kunne selv med hele sit opland kun mønstre et befolkningstal på 485.672 indbyggere i 2013.

Facebook
Twitter