Minister vil ikke love billigere færgebilletter: Løftebrud, siger S

Trods positive tilkendegivelser fra en lang række Venstre-politikere ville indenrigsminister, Karen Ellemann (V), i dag ikke love, at prisen på færgebilletter til de små øer bliver sænket.

Ærøfærgerne er nogle af dem, borgmestrene på øerne vil have gjort det billigere at sejle med. (Foto: Per VoightHansen © DR Fyn)

- Jeg vil have en garanti fra Venstre. Ellers er det løftebrud.

Socialdemokraternes Trine Bramsen var ikke i tvivl efter borgmestrene for de fire ø-kommuner Fanø, Læsø, Samsø og Ærø havde været til møde med indenrigsminister, Karen Ellemann (V).

Borgmestrene krævede, at ministeren skulle forpligte sig til at sænke prisen på færgebilletter til og fra øerne. Men ministeren ville ikke love noget.

- Jeg har ikke givet nogle løfter, for vi må først se på, hvor mange penge, der er i kassen til nye initiativer, siger Karen Ellemann efter mødet.

Flere venstrefolk sagde ellers under valgkampen, at det såkaldte landvejsprincip, så færgebilletter ikke koster mere end en tilsvarende biltur, skulle indføres.

Det er derfor socialdemokraterne nu kalder ministerens afvisning for løftebrud.

- De sagde i valgkampen, at de kunne levere noget, der er mindst lige så godt, som det vi har lovet. Det er ikke godt nok, at ministeren er positivt indstillet, siger Trine Bramsen (S), medlem af Folketinget.

Borgmestre tilfredse

I dag kan det koste helt op til 1.100 kroner for en familie for en returbillet til en af øerne.

Venstres fynskvalgte Erling Bonnesen var en af dem, der ville arbejde for billigere færgeture. Alligevel afviser han, at der nu er tale om løftebrud.

- Der er ingen, der på nuværende tidspunkt har været i stand til at pege på, hvor pengene skal komme fra. Så ingen har lovet noget endnu, siger Erling Bonnesen (V), MF.

Skibet med borgmestrenes drømme om billigere billetter, er dog ikke helt sejlet endnu.

- Ministeren lyttede interesseret og gav udtryk for, at hun havde en ambition om at finde en løsning, siger Jørgen Otto Jørgensen (A), borgmester på Ærø, der bakkes op af sin kollega på Fanø.

- Ministeren lovede, at hun tager udgangspunkt i den model, der kom frem før valget, og det er da et skridt i den rigtige retning, siger Fanøs borgmester Erik Nørreby (V).

Modellen fra før valget er også borgmestrenes fortrukne. Den vil koste omkring 133 millioner kroner at gennemføre.

Facebook
Twitter