Mistanke om coli-bakterier: OUH og beboere i nærheden skal koge drikkevandet

I området omkring OUH og Odense Zoo er der mistanke om coli-bakterier i drikkevandet.

Beboere omkring OUH skal koge drikkevandet efter fund af coli-bakterier. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Odense Universitetshospital og 1644 beboere i området omkring hospitalet anbefales at koge vandet, før det drikkes eller bliver brugt til madlavningen.

Anbefalingen kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at Vandcenter Syd onsdag omkring middagstid har fundet coli-bakterier i drikkevandet.

- Vi har en mistanke om, at der er coliforme bakterier og e.coli-bakterier i vandet, fortæller Andreas Basset, der er driftschef ved Vandcenter Syd.

OUH indhenter ekstra vand

- Vi går ud fra, at alt vores vand kan være forurenet. Det er det, vi arbejder med som udgangspunkt, fortæller Kim Brixen, der er lægelig direktør på Odense Universitetshospital.

Hospitalet har oplyst alle patienter og personalet om, at de skal drikke flaskevand i stedet for at tage vand fra hanen.

Desuden har man indkaldt ekstra vandforsyninger til lageret.

- Selve situationen med vandforsyning får vi styr på, inden det bliver et problem. Og vi mener at have styr på selve problemet med, at man ikke skal drikke vandet, fortæller Kim Brixen og tilføjer, at han ikke tidligere har oplevet et lignende problem med vandet på hospitalet.

Nyt prøveresultat imorgen

Vandcenter Syd laver opfølgende prøver i drikkevandet. De forventer at have et resultat på den nye prøve imorgen.

Herefter ved de, om de opretholder anbefalingen om at koge vandet, eller om der har været tale om en fejl i den oprindelige prøve.

Institutioner og borgere, som har bopæl i området, bliver kontaktet direkte af Vandcenter Syd og vejledt om, hvordan de skal håndtere vandet.

Facebook
Twitter