Muslimsk gravplads skændet

50-60 gravsten på en muslimsk gravplads på en kirkegård i Odense er væltet og smadret, og dele ligger spredt ud over det meste af pladsen.

Mirna Ugljen, datter til far, som har ligget begravet på gravpladsen i 17 år. Lige siden hun var 12 år. Hun er vred og ked af det. (Foto: Tonny Schnoor)

En muslimsk gravplads i Odense har i går været udsat for hærværk. Mellem 50 og 60 gravsten er ifølge Fyns Politi og Odense Kommune blevet væltet og smadret.

Gravpladsen ligger på Korsløkke Kirkegård på Ejbygade i Odense.

Fyns Politi bekræfter, at der har fundet hærværk sted mod gravpladsen. Det har angiveligt fundet sted søndag og er blevet anmeldt i går mandag.

- De gerningsmænd, der har gjort det, kan ikke være det bekendt. Det her er noget af det laveste, siger vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi.

Stumper spredt ud over hele pladsen

De 50-60 gravsten og andet tilbehør på gravstederne ligger spredt ud over hele gravpladsen. Der er ingen tegn på, hvem der kan have begået hærværket. Motivet er derfor ukendt.

- Om det er racistisk motiveret eller om det er drengestreger, vil være gætværk at sige noget om på nuværende tidspunkt, siger Hans Frederiksen.

Politiet håber, at nogen har set et eller andet, der kan hjælpe i efterforskningen.

På nuværende tidspunkt bliver sagen betegnet som groft hærværk, og det er ud fra omfanget.

Gravpladsen hører under Odense Kommune. Herfra er meldingen, at de vil kontakte pårørende til alle de, der ligger begravet på gravpladsen. Det sker for at få hjælp til at få alle tingene tilbage på rette plads, oplyser kommunen.

Chok og vrede hos pårørende

En af dem, der er blevet ramt af hærværket er Mirna Ugljen fra Odense. Hun er datter til en far, som har ligget begravet på gravpladsen i 17 år. Han døde, da Mirna Ugljen var 12 år, og er hun er både vred og ked af det.

- Det har været et samlingssted for familien i de 12 år. Vi kom klokken 12 i dag og skulle lægge blomster og fik et chok, da vi så, hvad der var sket.

Flere smadrede sten på samme grav

Hun fortæller, at der lå tre gravsten på hendes fars gravsted, ud over hendes fars, var det gravssten fra to andre gravsteder, og de var smadret i mindre stykker.

- Jeg begyndte at græde, for det er så forfærdeligt. De er døde, de har ikke har gjort noget, og man skal lade de døde være i fred. De skal have lov til at hvile i fred.

Facebook
Twitter