Nepotismesag: To chefer afskediget i Nordfyns Kommune

Ansættelsesforholdet med centerleder for Børne- og Familiecenter er afsluttet med øjeblikkelig virkning, og en afskedigelsessag er igangsat med chef for Børn og Familie.

Siden 2013 har centerlederen købt kurser for næsten 240.000 kroner hos sin søster, der har en privat virksomhed. (Foto: Claus bech © Scanpix)

En sag om nepotisme i Nordfyns Kommune fører nu til fyring af to chefer.

Nordfyns Kommune oplyser her til formiddag, at man med øjeblikkelig virkning har fyret centerlederen for Nordfyns Børne- og Familiecenter. Samtidig er centerlederen blevet politianmeldt for brud på sin tavshedspligt.

Det sker, efter at centerlederen havde købt kurser ved sin søster i strid med loven.

Samtidig indledes der er en afskedigelsessag mod kommunens chef for Børn og Familie, som kendte til sagen.

Købte kurser af sin søster

Sagen kom frem, da TV 2/Fyn 22. april afslørede, at centerlederen havde købt kurser hos sin søster, der har en privat kursusvirksomhed.

Afsløringen fik kommunen til at sætte en undersøgelse af sagen i gang.

- Vi havde jo gerne været denne her sag foruden, men vi må også konstatere, at vi har denne her sag, og så skal der også handles på baggrund af det, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Under kommunens undersøgelse kom det yderligere frem, at centerlederen havde videregivet stærkt fortrolige oplysninger om to børn til sin søster, hvilket var et brud på tavshedspligten.

Det er årsagen til, at hun nu også er politianmeldt.

- Vores borgere skal have tillid, at de oplysninger, vi har om borgerne, er i sikre hænder hos os. Og i den konkrete sag her har vi konstateret, at der bevidst er videregivet stærkt personfølsomme oplysninger om to børn, og det er begrundelsen for, at vi tager det her alvorlige ansættelsesmæssige skridt, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Også Odense Kommune har taget skridt til en undersøgelse i sagen, fordi søsteren drev kursusvirksomheden samtidig med, at hun var kontorchef i Odense Kommune, og der er mistanke om, at hun har brugt sin kommunale mail i arbejdet med sin private virksomhed.

Facebook
Twitter