Nils giver ikke op: Fortsætter ulovlig skiltemaling

70-årige Nils Bennicke maler frivilligt de slidte vejskilte i Svendborg Kommune. Men det må han faktisk ikke for kommunen.

Skiltet her er af aluminium og er formentlig lavet af gamle krigsfly fra 2. verdenskrig ifølge Nils Bennicke. (Foto: © Cindie Madsen - DR Fyn)

Stigen, pudsegrejet og malingen findes frem, og 70-årige Nils Bennicke fra Svendborg går i gang med at renovere dagens første skilt.

Han er nemlig træt af at se på slidte vejskilte, hvor forbipasserende kan have svært ved at læse, hvad der står. Så han har taget sagen i egen hånd.

Frivilligt og ulønnet maler han byens gadeskilte op, da han er bange for, at kommunen vil skifte dem ud med nye.

- Der er jo folk, der har designet dem en gang i 50'erne, og det er et virkelig flot håndværk. Så jeg synes, de er meget smukke og bevaringsværdige. Derfor gør jeg det her, siger han.

  • Før Nils Bennicke har været et smut forbi. (Foto: © Cindie Madsen - DR Fyn)
  • Efter at Nils Bennicke har givet skiltet en kærlig hånd. (Foto: © Cindie Madsen - DR Fyn)
1 / 2

Kommunen bakker ikke op

Hvert skilt tager omkring en time for Nils Bennicke at sætte i stand, og han mener selv, at han gør en god gerning. Men Svendborg Kommune risikerer at få Arbejdstilsynet på nakken, hvis de officielt bakker op om pensionistens skiltemaleri, da han ikke er underlagt normale arbejdsmiljøregler.

- Det er et spørgsmål om afspærring, om jeg har det rigtige tøj på, bruger beskyttelsesbriller og alt sådan noget, fortæller han.

Birger Jensen (V), der er formand for Trafikudvalget i Svendborg Kommune, ærgrer sig over, at kommunen ikke kan give tilladelse til arbejdet uden at få Arbejdstilsynet på nakken.

- Det kommer virkelig bag på mig. Borgerne må jo godt hjælpe os på eksempelvis plejecentrene. Det er ærgerligt, at gode initiativer fra borgerne skal bremses på grund af juridiske spidsfindigheder, siger han.

- Derfor vil jeg nu undersøge, om kommunen kan komme i problemer, hvis vi bakker ham op. For jeg synes virkelig, det er en god idé. Helt officielt kan vi bare ikke som kommune give ham lov til det, som det ser ud nu, men jeg synes da, at han bare skal fortætte, siger han.

Arbejdet fortsætter

Borgerne i Svendborg Kommune viser til gengæld stor begejstring for skiltemaleriet, fortæller Nils Bennicke.

- Det tager jo ikke så lang tid at male selve skiltet, men det tager alligevel lang tid, fordi jeg skal snakke med så mange søde folk. De er meget positive, så det kan ikke være bedre. Folk er glade, og jeg har ikke oplevet en eneste negativ bemærkning, siger han.

Nils Bennicke har indtil videre malet omkring 50 skilte i Svendborg Kommune, og den manglende opbakning fra kommunen sætter ikke en stopper for ham, fortæller han.

- Det betyder ikke en skid. Jeg kører videre som tidligere, siger han.