Nu afsløres det, om lille museum ejer malerier for mere end 100 mio. kroner

I små hundrede år har to malerier hængt frit fremme på et museum på Fyn, indtil modemanden Jim Lyngvild fandt ud af, at de kan være over 100 millioner kroner værd. Nu skal de undersøges af Statens Museum for Kunst.

De to malerier måler 20 gange 30 centimeter og stammer sandsynligvis fra 1700-årtallet og er måske 100 mio. kroner værd. Det skal Statens Museum for Kunst nu se på. Se flere billeder i bunden af artiklen. (Foto: Jim Lyngvild)

Statens Museum for Kunst skal undersøge, om Vestfyns Museum i Assens er indehavere af et par malerier i 100 millioner-kroners-klassen.

Det var museet ikke selv opmærksom på, før modemanden Jim Lyngvild opdagede, at museet måske har to værker af den italienske kunstner Antonio Canaletto hængende. 

Malerierne blev taget ned for at beskytte dem, efter man fandt ud af, at lignende værker for nylig er blevet solgt på auktionshuset Sothebys i London over 100 millioner kroner.

Statens Museum for Kunst skal have luppen frem

Malerierne er nu transporteret til Statens Museum for Kunst, og først engang sidst i marts får Vestfyns Museum og Jim Lyngvild svar på, om det rent faktisk er ægte Canalettoer, der i små hundrede år har hængt uden særlig sikring midt i Assens.

Modemanden Jim Lyngvild er spændt på, hvad ekspertundersøgelsen vil vise, selvom ægtheden ikke betyder noget for ham personligt:

- Det bliver fantatisk og spændende at få afklaret, om malerierne nu også er ægte. Men for mig betyder det ikke noget, hvilket navn der står, for billederne er så smukke og detaljerige i sig selv.

Køberen Frederik Ernst troede på ægtheden

I 1925 købte rigmanden Frederik Ernst de to Canaletto-malerier i den tro, at de var ægte. Nu er det  på tide at få det afsløret, mener Jim Lyngvild:

- Frederik Ernst påstod, at malerierne var ægte. Han købte dem for en formue dengang, så hvis der er nogen, der har taget ham ved næsen, så kommer de vist til at stege i helvede.

canaletto, frederik ernst, assens, jim lyngvild (Foto: Jim Lyngvild)
Facebook
Twitter