Nu kan du blive begravet i skovens dybe stille ro

I dag bliver Danmarks første skovbegravelsesplads indviet i Odense. Det betyder, at man fremover kan blive begravet under egetræer på ikke-religiøs jord. De asa-troende jubler.

Et skovområde i Odense kan nu blive et sidste hvilested, når Danmarks første skovbegravelsesplads i dag bliver indviet.

Samtidig er den første begravelsesplads i Danmark på ikke-religiøst indviet jord.

Folk skal have et valg, om hvor de ønsker at blive begravet, siger rådmand for By- og Kulturudvalget i Odense, Jane Jegind. Hun glæder sig derfor til at klippe snoren på den 100 gange 100 meter store begravelsesplads:

- Vi kan hver især træffe valget om, hvordan vi ønsker at blive stedt til hvile. Det synes jeg absolut hører sig til i 2014 i et moderne samfund.

De asa-troende vil gerne begraves i skoven

Nogle af dem, som i fremtiden kunne tænkes at bruge skovbegravelsespladsen er de asa-troende, og deres samfund er derfor positive overfor begravelsespladsen:

- Jeg vil byde pladsen velkommen, for det er en utrolig smuk, gammel skov, og jeg er sikker på, at rigtig mange asa-troende har lyst til at ligge i en skov, siger Søren Fisker, der er begravelsesansvarlig i Forn Sidr, som er de asa- og vanetroendes samfund i Danmark.

Gravsteder får ingen afmærkning

Kohaveskoven i det sydøstlige Odense er rammen for begravelsespladsen, men skoven vil ikke forandre udseende, når der først kommer urner under jorden.

Gravene vil nemlig ikke blive afmærket, og på den måde ved man ikke, hvor sine afdøde præcist ligger. Det bryder Søren Fisker sig ikke om:

- Det er totalt anonymt. Man får ikke at vide, hvor urnerne er sænket ned, og hvor træet står. Jeg tror, at de fleste, der har lyst til at ligge i en skov, udser sig et flot træ og ønsker, at  de efterladte kan komme der og sige et par ord.  

FacebookTwitter