Nu kan småøer få billigere færgebilletter i sommerferien

Regeringen har afsat 5,2 millioner kroner i årligt tilskud til nedsættelse af færgebilletter til småøer.

Passagerer kan se frem til billigere billetter til de danske småøer fremover. (Foto: Jørgen Flemming © ColourBox)

Rejser du ofte til og fra én af de danske småøer som Strynø, Omø eller Endelave, er der måske penge at spare på færgebilletterne fremover.

Regeringen og et bredt politisk flertal er blevet enige om at afsætte yderligere 5,2 millioner kroner årligt til billigere færgebilletter for passagerer.

18 kommuner med færgeruter til småøer får med det nye tilskud en større valgfrihed i forhold til, hvornår de sætter priserne ned inden for en tidsramme på 46 uger. Dermed kan de som noget nyt også tilbyde billige færgebilletter i sommerferien.

Formand Søren Andersen fra Småøernes Færgeselskaber er positiv overfor, at småøerne får tilskud til færgebilletterne - også om sommeren.

- Det er glædeligt, at der er skabt en frihed for vores medlemmer, så de kan få lov til at justere deres priser i forhold til der, hvor de synes, behovet er størst, siger Søren Andersen.

Han er sikker på, at det vil kunne mærkes, at der bliver afsat yderligere penge.

- Det ser ud til, at man vil gøre op med den lille skævfordeling, vi har i øjeblikket. Det er sådan, at ikke alle kommuner er kommet helt med i forhold til landevejsprincippet (princip om, at det skal koste det samme at sejle med færge, som det vil koste at køre bil på landevejen på samme strækning, red.). Så nogle af de midler skal være med til at rette op på den skævhed, og det glæder jeg mig til, så det bliver ens vilkår for alle øboer.

Det er godt for livet på småøerne

Repræsentant i Ø-sammenslutningen på Strynø, Kjeld Tønder Hansen, er glad for, at færgebilletterne til de danske småøer bliver billigere.

- Jeg kan da kun se fordele i det. Jo flere, der kan komme og besøge vores skønne øer rundt omkring i landet, jo flere finder ud af, hvor godt det er at bo på en ø, siger han.

At det i fremtiden også bliver muligt at få billigere billetter på færgeoverfarten i sommerferien, er tiltrængt, mener Kjeld Tønder Hansen, der har boet på Strynø siden 1995.

- Det har været sådan lidt mystisk, at når vi kommer til højsæsonen, så bliver prisen sat i vejret, så det vil være pragtfuldt, hvis vi kan få samme priser hele året rundt, siger han.

- Det giver mere handel hos vores købmand, og det giver mere omsætning i de forskellige museer og spisesteder.

Facebook
Twitter