Nu oddser vi også på e-sport

Stadig flere sætter penge på udfald af kampe i computerspil. Danske Spil forventer, at spil på e-sport kan ligge i top 3 inden 2025.

E-sport vokser hastigt i omsætning hos Danske Spil. Selskabet har ligefrem lavet en ugentlig tv-udsendelse om spil på computerspil og forventer, at det inden 2025 ligger i top3 over de mest spillede idrætsgrene i Danmark. (Foto: Thea Bjørn © DR FYN)

Det er ikke kun spillerne bag computerskærmen, der tjener på e-sport. Odds og spil på computerspil vokser også markant i disse år, og en række af de store spil-firmaer er gået ind i computerspil på lige fod med spil på fodbold, håndbold eller cykling.

Danske Spil har oplevet en markant stigning i eOddset, siden selskabet første gang i 2014 tilbød pengespil på esport. Første år blev omsætningen tredoblet og året efter fordoblet.

- Da vi begyndte, var e-sport på størrelse med volley og cricket. Allerede året efter overhalede det omsætningsmæssigt cykling og baseball, og lige nu ligger det på niveau med betting på NFL - amerikansk fodbold, fortæller Rasmus Simonsen, brand manager hos Danske Spil.

På niveau med håndbold

Danske Spil vil ikke oplyse omsætningens størrelse men forventer, at e-sport i 2025 vil ligge i top tre over de største sportsgrene, der udbydes spil på via dansk licens, og dermed ligge på niveau med danskernes spil på håndbold.

- E-sport-markedet vokser eksplosivt, så hvem ved - måske kan vi nå et niveau som fodbold, der omsætningsmæssigt er danskernes største sportsgren at spille på, siger Rasmus Simonsen.

Spil på første drage eller flest kills

Ligesom i fodbold og håndbold kan man spille på udfaldet af kampe i e-sport. Hos Danske Spil er det især spillene CounterStrike, League of Legends og Dota2, der oddses på. Og ligesom andre sportsgrene kan man spille på kampens udfald.

Herudover kan man også spille på del-elementer i kampen. I fodbold kan du eksempelvis spille på første gule kort og første målscorer – og på samme måde kan man i e-sport spille på eksempelvis flest kills eller første drage i spillet.

I begyndelsen tilbød Danske Spil kun odds på spil, hvor computerspillerne sad fysisk sammen til store events og dystede for at sikre sig mod snyd og matchfixing.

- Men i takt med at markedet er blevet mere velreguleret, og store selskaber er gået ind i det, har vi bevæget os ind i at tilbyde odds på onlinespil. Men det er klart, at vi har stadig har meget fokus på kun at tilbyde odds på steder, hvor tingene drives ordentligt, siger Rasmus Simonsen.