Nu skal private firmaer kunne reklamere i skolegården

På Nordfyn diskuteres det i dag, om det skal gøres muligt for private at reklamere på skoler og daginstitutioner. Et blåt flertal er for forslaget.

Skal private firmaer have lov at sponsorere en ny gynge i børnhaven? Det diskuterer de på Fyn i dag (Foto: Maria Larsen © DR-Fyn)

Skal legepladsens nye rutsjebane betales via reklamer? Eller hvad med skolens computere - skal de bære reklamer for en chips-producent eller den lokale tømrer?

Det diskuterer de lige nu på Nordfyn. Et flertal i kommunen vil løsne reglerne for, hvor der skal være reklamer.

En af dem der taler for reklamer i kommunale institutioner er borgmester Morten Andersen (V).

- Børn bliver mødt af reklamer på bussen på vej til skole, og når de tager fra skolen og videre til et fritidstilbud, er der også reklamer. Det synes jeg også, vi skal tillade på eksempelvis legepladser eller skoler, siger han.

Det bliver mødt med kritik fra Kim Johansen, der er gruppeformand for Socialdemokraterne i Nordfyns Kommune.

- Det er et skråplan at give fri for reklamer på alt hvad kommunen kører. Vi må have nogle overordnede retningslinjer, så det ikke er de enkelte skoleledere, der skal vurdere det fra sag til sag, siger han.

Fik nye bøger af banken

På Mariager Skole i Nordjylland har man en åben indstilling til reklamer og sponsorater, der er nedskrevet i skolens reglement.

- Vi er ikke ude i at gøre skolen til en reklamesøjle, men hvis det giver mening i forhold til elevernes undervisning, så er vi åbne, siger vicerektor Christian Andresen.

På trods af den åbne holdning, er det ikke et tilbud, skolen har gjort brug af særlig ofte.

Tidligere har skolen modtaget en stak matematikbøger, som var sponsoreret af en bank, hvis logo var trykt på bagsiden af bogen.

Ifølge vicerektoren er det er vurderingssag fra gang til gang, men grundlæggende vil de aldrig reklamere for noget med politisk eller religiøst indhold.

Forslag vil spare kommunen penge

Tilbage til debatten på Nordfyn mener borgmesteren at både kommune og institution vil nyde godt af mere lempelige regler.

- Det mulige provenu der må blive, skal tilfalde den enkelte institution, så de eksempelvis kan få fornødne nye legeredskaber. Det betyder så, at kommunen vil bruge færre penge på indkøb, argumenterer han.

Facebook
Twitter