Ny app skal give unge interesse for erhvervsuddannelser

En række fynske erhvervsskoler har lanceret en app, der skal gøre unge mere interesserede i erhvervsuddannelserne.

Elever på Hjalleseskolen tester appen. (Foto: Thea Bjørn)

Hvis flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse i fremtiden, så skal der tænkes nyt.

Det mener Syddansk Erhvervsskole. Derfor lancerer de i dag sammen med en række andre erhvervsskoler på Fyn et nyt spilunivers, der skal gøre 7.-8. klasseselever klogere på erhvervsuddannelserne.

I spillet, der hedder 'Educatia', er man en del af en virituel by. Her har man mulighed for at prøve kræfter med de arbejdsopgaver, som for eksempel en tømrer eller en anlægsgartner har i løbet af en dag.

Spiluniverset er blevet testet på forskellige folkeskoler gennem de seneste par måneder, og målet er, at de unge får øjnene op for de muligheder, en erhvervsuddannelse giver.

Ind til videre ser spillet ud til at virke, fortæller direktør for Syddansk Erhvervsskole, Lars Bregnehøj.

- Ind til videre tager de unge godt imod spillet. De får en øget indsigt i erhvervsuddannelserne, og på den baggrund bliver de mere motiverede for at gå den retning, mener han.

Anton Popp Troelsen fra Hjalleseskolen i Odense har testet spillet og er meget positiv.

- Det er bedre end bare at åbne en bog og læse i den. Man husker det ligesom bedre. Vi er jo vant til at sidde med ipads og smartphones, så det er noget vi kender til, og derfor forstår vi det nok lidt bedre, siger han.

Regeringens mål er, at hver tredje elev i 2025 skal vælge en erhvervsuddannelse. Lige nu er det kun hver femte, der gør det.

Facebook
Twitter