Ny forskning skal give anorektikere mere livsglæde

Aktiviteter kan blandt andet give kroniske anorektikere et bedre liv.

På Odense Universitetshospital har gode erfaringer med at behandle patienter med anoreksi. Nu skal forskere finde ud af, hvordan de højner patienternes livskvalitet. (Foto: DR Nyheder)

Lægerne er blevet så gode til at få patienter med svær anoreksi til at overleve, at de nu er gået i gang med at forske i, hvordan kroniske anorektikere får et bedre liv.

Center for Spiseforstyrrelser på Odense Universitetshospital har sat gang i et forskningsprojekt, og fokus ikke er på badevægten, men på hvad der giver patienterne glæde og indhold i livet.

- Vi får en stigende gruppe patienter, som har levet årtier med anoreksi. Derfor er vores ambition at forbedre deres livskvalitet, siger professor Renè Klinkby.

Rita Rasmussen fra Nyborg har haft anoreksi siden 1973. Hun bidrager til projektet ved at sætte ord på, hvad der giver hende livskvalitet.

Og aktiviteter, der for en stund kan få anoreksien til at fylde mindre, er essentielle.

- Jeg vil gerne ud og høre musik, på loppemarked eller til bankospil, fortæller Rita Rasmussen, som aldrig slipper af med sygdommen.

Flere andre lande har de senere år lavet lignende forskningsprojekter. Ifølge René Støving er det derfor på høje tid, at også Danmark kommer med på den vogn.

3.000 til 5.000 danskere lider af anoreksi.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk