Ny medieaftale vækker glæde hos regionale filmfonde: Vi er meget taknemmelige

Nogle af dem, der får stor glæde af en den nye medieaftale, er de regionale filmfonde, der får 35 millioner kroner mere i støtte.

Den nye medieaftale giver 35 millioner kroner til regionale filmfonde.

Medieaftalen, der faldt på plads natten til fredag, betyder blandt andet, at filmstøtten øges med 120 millioner kroner. Og det er noget, de to regionale filmfonde uden for hovedstaden får glæde af.

FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje i Aarhus får nemlig 35 millioner kroner i støtte, hvilket Bo Damgaard, direktør for FilmFyn, er glædeligt overrasket over.

- Det overgår vores forventninger, og vi er meget taknemmelige over for regeringen og Dansk Folkeparti. Generelt oplever vi bred politisk opbakning, og det er jo en meget fin kvittering over for det arbejde, vi laver her i landsdelen, siger han.

Medieaftalen

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en ny medieaftale for perioden fra 2019 til 2023.

Ifølge aftalen skal danske medier have bedre vilkår for at tage kampen op mod store udenlandske aktører som Google, Facebook og Netflix, hvor danskerne bruger mere og mere tid.

De ekstra penge kommer til at få stor betydning for det fynske filmmiljø, mener direktøren.

- Vi få meget store muligheder for at udvikle os. Vi kommer til at kunne producere og investere i blandt andet dokumentarprogrammer og så kan vi få etableret et filmmiljø med unge og mindre produktionsselskaber, som vi gerne har villet længe, siger han.

Bo Damgaard vil derudover snakke med bestyrelsen om, at de inden for de næste tre år vil have produceret den første, ægte, fynske spillefilm. Derudover kommer de også til at kunne fordoble deres investeringer i spillefilm og tv-serier.

- Det betyder store fordele for både kulturen i vores områder, men også for erhvervslivet, da vi kommer til at skabe flere arbejdspladser, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.