Ny placering fundet til skrottet Cronhammar-skulptur

Genopførelsen af den skrottede skulptur bliver placeret på Stige Ø.

Her ses resterne af Ingvar Cronhammers metalskulptur, der blev skrottet ved en fejl tidligere på året.

Den ødelagte skulptur "Camp Fire" af kunsteren Ingvar Cronhammar skal genskabes og opstilles ved Søpavillionen på Stige Ø, der ligger i Odense Fjord.

Arbejdet begynder formentlig lige efter sommerferien.

- Nu får den en meget synlig og markant placering. Det bliver som et varetegn, når man kommer sejlende ind til byen, siger formanden for Odense Bys Kunstfond, Anders W. Berthelsen (S).

Beslutningen er truffet her til formiddag på et møde i Odense Kommunes særlige adminstrationsgruppe vedrørende kunst.

En placering nær Syddansk Universitet var også på tale, men valget faldt altså på Stige Ø.

Sagen kort:

  • Skulpturen "Camp Fire" blev i begyndelsen af maj skåret op og ødelagt foran Syddansk Erhvervsskole, hvor den havde stået i mere end 20 år.
  • I starten vidste ingen, hvem der havde bestilt skrotningen eller hvorfor. Siden kom det frem, at erhvervsskolen stod bag, men at der var tale om en fejl.
  • Det har været på tale, at det var elever fra erhvervsskolen, der skulle genopføre kunstværket, men det modsatte kunster Ingvar Cronhammar sig. I stedet er han selv i spidsen for genopførelsen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.