Ny tendens: Rotter lukker fødevarebutikker

I den sidste uge har der været rotter i tre Coop-butikker. Det er ekstremt lige nu, siger Coop selv.

Coop har i den seneste uge måtte lukke to butikker i Midt- og Vestjylland og en på Fyn på grund af rottebesøg, og det tendens, siger Coop selv. (Foto: © Brian Bergmann, Scanpix)

Rotterne fylder mere i vores kloakker, og nu lister flere af dem også ind i vores dagligvarebutikker.

I sidste uge måtte Kvickly i Skive og Dagli' Brugsen i Lihme i Vestsalling lukke ned, fordi et par langhalede kræ var trængt ind. I søndags var der endnu en rotte på spil i Kvickly i Svendborg på Fyn.

- Det er lige som private hjem. Vi vil gerne undgå, at de kommer ind til os, men det er næsten umuligt at undgå helt, for de kan let løbe ind ad en indgang eller åben port, siger kommunikationschef i Coop, Jens Juul Nielsen.

Faste kunder hos Kvickly City i Svendborg bliver stadig mødt af en lukket dør, selvom rotten er fanget. Butikken er ved at blive gennemlyst og rengjort, og det er endnu usikkert, hvornår butikken åbner igen.

Større problem end tidligere

I Coop oplever de, at rotter er blevet et større problem:

- Vi har hyppigere end tidligere været nødsaget til at lukke butikker på grund af skadedyr, siger Jens Juul Nielsen, som synes, at det er ekstremt, at der indenfor den seneste uge har været så mange tilfælde.

Lige nu venter butikken i Svendborg på, at fødevarekontrollen siger god for åbning. Informationschefen garanterer, at kunderne ikke skal være bekymrede for hygiejnen, når dørene igen går op:

- Vi reagerer øjeblikkelig på det og med stor konsekvens, så man skal ikke være bekymrede for at komme i butikkerne efterfølgende, siger Jens Juul Nielsen.