Nyborg-rektor om DF-udspil: Et angreb på retssamfundet

Alle børn har ret til at gå i skole, fastslår rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Stokholm.

Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Stokholm, lader to somaliske piger undervise på sit gymnasie, efter de havde fået inddraget deres opholdstilladelse (Foto: Cindie Madsen - DR Fyn)

Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Stokholm, kalder et nyt politisk udspil fra Dansk Folkeparti for "langt ude".

Med afsæt i en konkret sag fra netop Nyborg Gymnasium kræver partiet fire konkrete stramninger af udlændingeloven.

Partiet vil blandt andet gøre det umuligt at søge asyl, hvis man har mistet sin opholdstilladelse. Og så skal udlændinge tvinges til at flytte på udrejsecenter, hvis deres opholdsgrundlag er væk.

- Jeg er temmelig forundret over, hvordan den her sag har udviklet sig. Og det er klart, at jeg vil være meget ked af, hvis vores handlinger fører til, at de her mennesker får det endnu sværere, end de har det nu, siger Henrik Stokholm.

DF: Slut med egen udlændingepolitik

Ifølge Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er det nye udspil direkte foranlediget af sagen fra Nyborg, hvor to somaliske piger, som har mistet deres opholdstilladelse og derfor står til udvisning, modtager undervisning i 10. klasse - på Nyborg Gymnasiums regning.

Dansk Folkeparti kræver, at private aktører og enkelte ledere inden for det offentlige ikke skal kunne føre deres egen udlændingepolitik, hvis ikke vedkommende har "et klart folkeligt og demokratisk mandat".

- Det er jo et hint til mig, det kan jeg godt se. Men jeg har faktisk kun hovedrysten til overs for det. Det er meget langt ude, siger Henrik Stokholm og fortsætter.

- Jeg har aldrig forholdt mig til, om de her mennesker skal sendes hjem. Jeg forholder mig til, at familien gerne må være i Nyborg, så længe deres asylsag behandles. Og som jeg har sagt flere gange: Jeg følger bare loven. Børn har krav på undervisning, uanset om de kommer fra Somalia eller Ørbæk.

Angreb mod retssamfundet

I det nye udspil foreslår Dansk Folkeparti også, at det skal være ulovligt at blive boende i en dansk kommune, hvis man har fået inddraget sin opholdstilladelse, ligesom man ikke må gå i almindelig skole eller på gymnasium.

Et forslag, der ryster Henrik Stokholm.

- Jeg synes, det er et direkte angreb mod retssamfundet, hvis man på måde diskriminerer mellem enkelte grupper. Det strider i mine øjne mod danske værdier og mod grundloven.

Facebook
Twitter