Nyborgensere efter nej-skilte: Asylansøgere er velkomne

Nej tak-skilte er ikke et udtryk for den generelle holdning, mener flere nyborgensere.

"Vi sagde nej, Inger", stod der på et skilt med henvisning til integrationsminister Inger Støjberg (V). (Foto: Dr Fyn)

I dag ankommer de første asylansøgere til det nye asylcenter Strandvænget i Nyborg. I nattens løb er der hængt skilte op på centeret, hvor teksten blandt andet lyder; 'Ikke velkommen - nej tak'.

Ifølge flere nyborgensere skal man ikke tage skiltene for en generel holdning til gæsterne.

- Jeg tror, at det bunder i uvidenhed eller nervøsitet, som måske er ubegrundet. Jeg tror, de har gjort det, fordi de ikke ved, hvilken indflydelse det får for byen, men jeg tror ikke, at det får den store betydning, siger Henrik Lange, som bor i Nyborg, til DR Fyn.

Over middag ankommer mellem 60 og 70 asylansøgere til den tidligere handicapinstitution, og nattens begivenheder bliver også taget med ro af byens borgmester.

- Vi ved ikke, om det er en person, som har sat skiltene op, og man skal huske, at der er forskellige holdninger, og det skal man respektere. Der er også mange positive mennesker, som vil hjælpe. Og så skal vi byde velkommen til de mennesker, som har behov for hjælp, siger borgmester Kenneth Muhs (V).

I alt kommer der omkring 500 asylansøgere til det nye center, og selvom det kan lyde af mange, så bør den østfynske by hjælpe, mener en anden nyborgenser, Bente Frost:

- De flygtninge skal have lov til at være et sted, for det er nogle forfærdelige skæbner, man læser om. Men jeg synes, det er mange på en gang. Det kan være svært at tage sig af dem på den rigtige måde, når det er så mange. De skal jo være et sted, så det er i orden, siger hun.

Beslutningen om, at Strandvænget skal være asylcenter, blev truffet af integrationsminister Inger Støjberg (V) i weekenden.

Facebook
Twitter