Nyt forslag om fynsk exitprogram for muslimer

Socialdemokraterne i Odense foreslår exitprogram til udsatte muslimske medborgere.

I stil med Aarhus vil Socialdemokraterne i Odense nu hjælpe muslimer ud af radikaliserede miljøer.

Odense Kommune skal have et exitprogram til muslimske kvinder og unge mennesker, der gerne vil ud af radikaliserede miljøer prægede af vold og social undertrykkelse.

Sådan lyder det nu fra Socialdemokraternes politiske ordfører og medlem af byrådet Peter Rahbæk Juel.

- Det skal være tydeligt for folk i de etniske miljøer, hvor de kan få hjælp. Ofrene skal være klar over, hvor de kan henvende sig. For eksempel med et telefonnummer og en hjemmeside, siger Peter Rahbæk Juel.

Forslaget kommer i kølvandet på TV 2-dokumentaren ’Moskeerne bag sløret’, der blandt andet afslører, at imamer råder kvinder til at føje deres mænd og ikke søge hjælp hos myndighederne.

Hos Røde Kors’ kvindenetværk Qnet, der hjælper voldsramte kvinder, støtter de op om forslaget.

Her oplever aktivitetsleder Bente Bang ofte, hvordan kvinder bliver udstødt af deres nærmiljø, hvis de går fra deres voldelige mænd.

- De står meget alene bagefter. De har ikke nogen, der kan hjælpe dem. Selv deres familie vil ikke have noget med dem at gøre, hvis de forlader manden. Der er rigtig hårdt brug for det, siger hun.

Også i Aarhus Kommune har borgmester Jacob Bundsgaard (S) foreslået et lignende exitprogram.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.