Odense får penge til landsbyfornyelse

Nu kan de 70 mest trængende kommuner søge de næste 200 millioner kroner til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige huse i små byer og det åbne land.

Så kan der rives ned og renoveres for yderligere 200 millioner kroner i landsbyerne. (Foto: Kaare Svejstrup © DR)

Er du nabo til et faldefærdigt hus, så er der måske hjælp på vej. 70 kommuner kan nu søge de næste 200 millioner kroner i Puljen til Landsbyfornyelse.

Som noget helt nyt er Odense med på listen. Dog gælder det ikke Odense C, men de landsbyer som også er en del af Odense Kommune.

- Odense får 1.8 millioner kroner fra puljen. Pengene er tænkt til at gå til bygningsfornyelse, skimmelsvampsager og bygningsforbedringer som udgangspunkt, siger by og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Udkanten får mest

Carsten Hansen (S) erminister for by, bolig og landdistrikter siger:  

- Det er småpenge Odense får i forhold til, hvad vi satser på eksempelvis i Faaborg Midtfyn eller på Samsø.

Faaborg Midtfyn Kommune er blevet tildelt 4.7 mio. kroner. Det er penge, der er brug for, fortæller sagsbehandler Trine Hede Jensen fra Faaborg Kommune.

På Midtfyn er der 300 faldefærdige huse

- Min vurdering er at vi lige nu har 300 ejendomme, som vi skal have kigget på. Det er kun de dårligste af dem, siger hun.

Faaborg Midtfyn Kommune har tidligere fået tildelt midler fra nedrivningspuljen, det betyder, at kommunen alene i år har fået revet 17 faldefærdige huse ned.

- Selvom vi får ryddet op, kommer der desværre løbende nye nedrivningsemner til, siger sagsbehandler Trine Hede Jensen.