Odense holder sin egen Distortion-festival til efteråret

Der bliver skelet kraftigt til Københavns Distortion-festival, når Odense til september afholder en tre dage lang gadefest.

Arrangørerne bag årets Distortion anslår, at 300.000 mennesker festede igennem i de københavnske gader på tre dage i juni. Karrusel har endnu ikke meldt ud, hvor mange gæster der er plads til i Odense. (Foto: © Betina Garcia, Scanpix)

Den københavnske storebror bliver Odenses største inspiration, når en ny festival med navnet Karrusel indtager byen i først i september.

Festen vil foregå over tre dage på en ny adresse hver dag, som man kender det fra Distortion i København, og Karrusel skal sætte Odense på landkortet som storby:

- Man kommer for alvor til at mærke, at vi også på kulturfronten bevæger os fra at være en stor dansk by til at være en storby. Karrusel vil udfordre os kunstnerisk og oplevelsesmæssigt, uanset hvor i byrummet vi bevæger os hen, siger udviklingschef Ronnie Hansen fra Odense og Co., som står bag festivalen.

Distortion-folk skal skubbe Karrusel i gang

Festen starter som gadefest i Albanigade om torsdagen og fortsætter fredag i gågaden. Lørdag slutter festivalen af i den gamle tomme Vesterport-bygning, og det hele bliver hjulpet på vej af de erfarne folk bag Distortion. En hjælp, som Ronnie Hansen glæder sig over:

- De repræsenterer Danmarks største gadefestival og kommer med en masse viden. Men de er meget ydmyge og er afhængige af, at lokale kræfter her i Odense vil være med til at løfte festivalen. 

Musik, mad og fest skal fylde gaderne

Karrusel vil lave fællesspisning i gaderne, koncerter og rave-fester, og det fulde program for festivalen og musikken bliver offentliggjort indenfor få dage.

Gadefesten, som foregår i dagtimerne, er gratis, mens man skal købe adgangsarmbånd til blandt andet festivalpladsen, hvor natkoncerterne vil foregå.