Odense Kommune betaler forsikring for de frivillige for at give dem ro i maven

Politikerne ønsker at sende et signal til de frivillige om, at de trygt kan hjælpe i kommunen.

I Odense Kommune kan du fremover være forsikret af kommunen i stedet for af din egen ulykkesforsikring, når du bidrager med frivillig arbejdskraft (Arkivfoto). (Foto: © Dr)

Hvis du vil hjælpe til i en lektiecafé eller for eksempel opmuntre de ældre på plejehjemmene som frivillig, er der godt nyt.

For nu kan du som frivillig i Odense Kommune snart blive dækket af kommunens forsikring i stedet for af din egen ulykkesforsikring.

En ændring af reglerne er nu ved at slå igennem - blandt andet i Odense, hvor politikerne netop har vedtaget at dække de frivillige, der ikke har været dækket indtil nu. Det gælder de frivillige, som ikke er i et vagtskema eller er tilknyttet en forening.

- Forhåbentlig kommer det til at betyde en masse ro i maven hos de mange frivillige, vi har, der kommer ud på vores plejecentre og spiller Canasta med de ældre eller hjælper til så mange andre steder, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense, Brian Skov Nielsen (Ø).

De nye regler glæder efterlønner Kirsten Bahrt fra Odense, som endte med at sige nej til at blive frivillig på et plejehjem i Odense for et år siden, fordi hun selv skulle betale for sin forsikring.

- Jamen jeg vil jo rigtig gerne være frivillig og hjælpe i forskellige sammenhænge, men jeg vil ikke også betale for det – der var grænsen, siger Kirsten Bahrt.

Det kommer sandsynligvis ikke til at koste kommunen penge at indføre forsikring for de frivillige, fordi de bliver en del af den forsikringspulje, kommunen allerede har.

- Forhåbentlig er der ikke nogen, der får brug for forsikringen, men jeg synes, det er vigtigt at sende et signal til dem, der er frivillige i kommunen, at det kan man trygt gøre, siger Jane Jegind (V), rådmand for kulturområdet.

Brian Skov Nielsen er glad for, at tiltaget endelig er vedtaget, da det har været undervejs i flere år.

- De frivillige skal have en stor tak for det stykke arbejde, de gør, og det mindste man som kommune kan gøre er at sørge for, at der er en forsikring, der dækker, hvis noget går galt, siger han.

Hos forsikringsselskabet Gjensidige, som er de eneste, der laver kommunale forsikringer for frivillige, mærker man en stigende interesse fra kommunerne for at forsikre de frivillige.