Odense Kommune får kritik for ulovlige veje

En advokatundersøgelse kritiserer kommunen i forbindelse med flere vejprojekter.

Odins Bro over Odense Kanal er et af de projekter, som får kritik for manglende lokalplan. (Foto: Dr © dr)

Ny skarp kritik af Odense Kommune. Denne gang kommer kritikken for manglende lokalplaner i forbindelse med store vejbyggerier.

En advokatundersøgelse fra firmaet Bech-Bruun viser, at der ikke er lavet lokalplaner i forbindelse med forlængelsen af Munkebjergvej ud til den fynske motorvej. I den forbindelse var lukningen af Landbrugsvej også ulovlig.

Redegørelsen viser også, at der heller ikke i forbindelse med byggeriet af Odins Bro og muligvis andre større byggerier er lavet lokalplaner. Derudover blev politikerne ikke orienteret hurtigt nok.

Det er en meget alvorlig sag, siger direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling til DR Fyn.

- Det handler om de demokratiske principper i planloven, som vores forvaltning igennem en årrække har overset, mener han.

Direktøren forklarer, at medarbejderne i forbindelse med de store byggerier har vurderet, at et kommuneplantillæg og en VVM-redegørelse har været nok.

Sagen får konsekvenser i By- og Kulturforvaltningen både i forhold til personale og i forhold til behandlingen af lignende sager.

Rådmand i forvaltningen Jane Jegind (V) betegner sagen som meget alvorlig.

- Jeg er chokeret. Vi er nødt til at have tillid til, at vi har en kommune, som retter sig efter lovgivningen. Derfor er det afgørende, at forvaltningen sikrer, at det ikke sker igen, siger hun.

Godkendelsen af projekterne ligger flere år tilbage, inden både direktøren og rådmanden tiltrådte.

Kommunen undersøger nu, om andre vejprojekter i byen er ulovlige, og hvad der skal ske med de allerede kendte ulovlige projekter.

De vil sandsynligvis blive lovliggjort i overensstemmelse med reglerne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.