Odense Kommune politianmelder imam

Odense Kommune har valgt at politianmelde en imam på baggrund af dokumentaren "Moskeerne bag sløret".

Abu Hassan prædiker blandt andet i moskeen her, der ligger på Ørbækvej i Odense. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Odense Kommune anmelder nu imam Abu Hassan fra Odense til politiet.

Det sker, efter imamen er kommet med opfordring til at lyve overfor det kommunale system i TV 2's dokumentar "Moskeerne bag sløret."

I programmet, der er optaget med skjult kamera, fortæller Abu Hassan, hvordan man omgås det kommunale system for at få betalt en lejlighed af kommunen.

- I skal tage til noget, der hedder Borgerservice. Så siger I: "Vi er kommet til landet for nyligt, og vi vil gerne have et hjem," siger Abu Hassan blandt andet til TV 2's muldvarp.

- I skal ikke sige, at I ejer noget. Hvis du fortæller, at du selv lejer en lejlighed, så er det et problem. Så vil de nemlig spørge, hvor du har penge til huslejen fra, siger imamen videre.

Det er det citat, der er baggrund for, at Odense Kommune nu vælger at politianmelde ham. De vil have undersøgt lovligheden i sådan en opfordring.

- Jeg mener, at vi som system skal slå hårdt ned på sager som denne, hvor vi fra en imam både hører en opfordring til og en anvisning på, hvordan man skal kunne snyde kommunen, siger rådmand Steen Møller (K) i en pressemeddelelse.

Abu Hassan afviser selv overfor TV 2, at han har opfordret til at snyde kommunen. Ifølge ham blev sagen præsenteret anderledes af tv-stationens muldvarp:

- De udlagde sagen anderledes. De sagde, de ikke havde en bolig. Havde de en lejlighed med kontrakt, havde de ikke brug for at spørge mig - og jeg havde heller ikke sagt, de skulle henvende sig til kommunen, siger Abu Hassan til TV 2.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.