2000 underskrifter og en demonstration foran i rådhuset i Odense var ikke nok til at få trukket den tjenestlige advarsel til den odensanske folkeskolelærer Erik Schmidt tilbage.
- Den etik, der er i Odense i øjeblikket, hvor det kun er ja-sigere, der bliver accepteret er dybt bekymrende, siger lærer Helge Rasmussen, en af bagmændene bag gårsdagens aktion.
Erik Schmidt fik tidligere på året en tjenestlig advarsel for at komme med kritik på et lærermøde, mens han stadig var ansat som lærer på Agedrup Skole.
Rådmand vil ikke forholde sig til kritikken
I forbindelse med byrådsmødet i Odense i aftes blev der aktioneret til fordel for ham, men uden resultat. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen vil ikke forholde sig til sagen.
Det skuffer Helge Rasmussen, som var i front for aftenens aktion.
For ham er det er vigtigt at fortsætte debatten, fordi han mener, at ytringsfriheden blandt lærerne i Odense er presset.
Lærer har bedt om undersøgelse
- Vi har politikere og embedsmænd som stadigvæk synes topstyring er rigtigt fornuftigt og at dem på gulvet skal rette ind. Det er en syg tankegang, og det er ikke til gavn for folkeskolen, siger han.
Skolelæreren som fik den tjenestlige advarsel, Erik Schmidt, har nu bedt om at få kørt en undersøgelsessag igennem det tjenestretlige system.
- Jeg håber embedsmænd og politikere fik noget at tænke over ved vores aktion, siger Helge Rasmussen.