Offentlige penge betaler for ringe vækst i Syddanmark

Væksthus Syddanmark klarer sig suverænt dårligst blandt landets væksthuse, der bliver betalt for at skabe vækst og arbejdspladser i regionerne. Konjunkturen er ikke med os, svarer væksthusets formand til, at Syddanmark lever ikke op til et eneste af opstillede fire effektmål.

Det går trægt med væksten i Region Syddanmark. Ud af landets fem regioner klarer regionen, der dækker Fyn og det sydlige Jylland, sig dårligst. (Foto: Tonny Schnoor)

Væksten spirer ikke i Syddanmark, som ud af landets fem regioner klarer sig suverænt dårligst, når det kommer til at skabe vækst og jobs.

For andet år i træk leverer Væksthus Syddanmark bundresultater for de knap 20 millioner kroner, som huset i 2013 modtog i offentligt tilskud. Det viser en opgørelse fra Erhvervsstyrelsen.

Resultaterne viser, at noget er helt galt, siger kommunikationsrådgiver Katrine Krebs:

- Det er markant, at Syddanmark ligger så dårligt i forhold til alle andre. Jeg er sikker på, at alle gør deres bedste, men der er noget i vejen i strukturen, og det fungerer simpelthen ikke. Tallene taler for sig selv.

Syddanmark opfylder ingen af fire opstillede mål

Den syddanske region indtager sidstepladsen, når man måler på at skabe effekter i form af arbejdspladser, eksport, øget omsætning og virksomhedernes tilfredshed med hjælpen.

Ud af fire effektmål opfylder Væksthus Syddanmark ikke et eneste.

Alligevel er Væksthus Syddanmarks formand, Laurids Rudebeck, tilfreds med årsresultatet:

- Vilkårene er vanskeligere i Region Syddanmark, fordi konjunkturerne ikke udvikler sig så positivt som andre steder i Danmark. Udfra det synes jeg, at det er gået rigtig godt. 

Politiker: Der kommer ikke nok vækst ud af offentlig støtte

Ud af de knap tyve millioner kroner, som Væksthus Syddanmark modtog i støtte i 2013, bliver en del af pengene brugt på konsulenter, som skal rådgive virksomheder til vækst.

Men de offentlige kroner bliver ikke brugt godt nok, siger folketingsmedlem Trine Bramsen (S). Hun er bekymret over, at virksomhederne ikke er mere tilfredse med rådgivningen:

- Det giver et wakeup call. Det er alvorligt, når virksomhederne melder tilbage, at rådgivningen ikke batter. Det er ikke det offentlige, der skaber væksten, det er de private virksomheder selv. Derfor er det afgørende, at virksomhederne kan bruge væksthusene til noget.  

Facebook
Twitter