Omstridt skoleleder lavede flere jule-lege med elever

Omstridt skoleleder lavede også lege med sine elever to dage før han klædte to drenge af. Den nye episode indgår i undersøgelse.

Omstridt skoleleder lavede også lege med sine elever to dage før han klædte to drenge af. Den nye episode indgår i undersøgelse. (© DR)

Sagen om en skoleleders afklædning af to drenge til en morgensamling handler nu om mindst to episoder. Privatskolen Strandmølleskolen i Assens har netop redegjort i detaljer for yderligere en morgensamling i december, som nu også indgår i politiets og undervisningsministeriets undersøgelse af sagen.

Det fremgår af papirer, som DR Fyn er kommet i besiddelse af.

Sagen har hidtil fokuseret på afklædningen af to drenge til en morgensamling på Strandmølleskolens scene den 17. december. Men også den 15. december var skoleleder Anders Storebjerg på scenen med elever - denne gang fra skolens 5. klasse. Igen var nissehuer omdrejningspunktet.

Kiggede ned i elevs bukser

Denne gang skulle man lede efter nissehuer, og det foregik dels i en elevs bukser, dels i skolelederens egne bukser. Blandt andet erkender skolens bestyrelse, at skolelederen har kigget ned i bukserne på en af eleverne, og med reference til hans underbukser konstaterede, at "her er der nissehuer".

Desuden skulle drengen også lede efter nissehuer på skolelederen, skriver bestyrelsen i papirerne.

Smed selv bukserne

Billeder som DR Fyn er i besiddelse af viser, at skolelederen gemte noget i sine bukser - dette bekræfter bestyrelsen, samtidig med at den slår fast at en dreng skulle finde den nissehue, der viste sig at være i skolelederens bukser.

Ifølge bestyrelsen er det uklart, om eleven har haft hænderne nede i skolelederens bukser, eller om han selv tog huen op. Bestyrelsen forklarer til ministeriets tilsynsstyrelse, at de ikke ved, hvordan det er foregået.

Men et vidne til morgensamlingen, som DR Fyn har talt med, siger, at det var helt utvetydigt, at drengen stak sin hånd ned i skoleledernes bukser og trak nissehuen op.

Herefter smed skolelederen ifølge bestyrelsen bukserne på scenen. Dog kun et, citat, "kort øjeblik", og ikke de 14 og 19 sekunder, som hver af de to drenge to dage senere stod i undertøj på samme scene.

Mangler stadig oplysninger

Undersøgelserne er dog ikke færdige endnu. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet er stadig ikke tilfredse med de oplysninger, de har fået fra skolen i sagen.

Derfor har Strandmølleskolen fået resten af denne uge til at svare på flere spørgsmål.

- Vi forholder os hele tiden til de oplysninger, vi får om sagen. Nu vil vi gerne se, hvad skolen skriver til os senere på ugen, og så tager vi bestik af sagen, siger kontorchef Peter Toft fra Tilsynsstyrelsen.

Skolen har nu afleveret to redegørelser i sagen. Og Fyns Politi efterforsker stadig episoderne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk