Opfordring til regeringen: Sænk afgiften på biogas til biler

Opfordringen kommer fra en energidirektør, Det Økologiske Råd og fra regeringens bagland.

Biler drevet af biogas bør være fremtiden på de danske veje, mener flere. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)

Biogas varmer fra i dag af 6.000 husstande på Nordfyn op. Nu vil det fynske energiselskab NGF Natureenergy gå skridtet videre og have flere biler, som kører på biogas.

Direktør på energiselskabet Ole Hvelplund foreslår, at afgiften på biogas til biler bliver sat ned.

- Politikerne er for enøjede på, at den grønne omstilling skal ske på el. El er vigtigt, men gas er altså også en vigtig energikilde i vores samfund, siger Ole Hvelplund til DR Fyn.

Direktøren foreslår konkret, at afgiften på gas bliver sænket med en krone per kubikmeter, så den kommer på niveau med biodiesel.

Tiltaget er nødvendigt for at nå regeringens mål om at være uafhængige af fossile brændstoffer som diesel og benzin i 2050. Det mener miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

- Der er ingen tvivl om, at hvis man sænker afgiften på biogas til biler, så vil det være en af vejene frem mod en mere klimarigtig transportsektor, siger seniorrådgiver i rådet Kåre Press-Kristensen.

Derudover er den gylle, der har været gennem et biogasanlæg, mere miljøvenlig, når den køres ud på markerne, forklarer Kåre Press-Kristensen.

I Assens Kommune håber borgmester Søren Steen Andersen (V), at hjemmeplejen i fremtiden kan køre i biogasbiler. Han opfordrer derfor sine partifælder i regeringen til at se på afgiften for biogas.

DR Fyn får en kommentar på sagen fra energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i løbet af dagen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.