OUH tænker nyt for at skaffe bloddonorer

OUH og Bloddonorerne i Odense håber, at en ny miniblodbus kan skaffe flere bloddonorer.

Elizabeth Hanmann er normalt på OUH, men nu skal hun også til at køre rundt i Odense i den nye miniblodbus for at skaffe nye bloddonorer. (Foto: Dr Fyn)

Tag til koncert eller på arbejde, og book samtidig din første tid i blodbanksystemet.

Det er nu muligheden for fynboerne med en ny minibus, der skal skaffe nye donorer til blodbanken på en alternativ måde.

Sidste år mistede Odense Universitetshospital (OUH) flere donorer, end der kom nye til. Det vil OUH i samarbejde med Bloddonorerne i Odense nu gøre noget ved med den såkaldte miniblodbus.

Elizabeth Hanmann er bioanalytiker og ansat til at hverve folk til blodbanken. Hun glæder sig til at køre bussen ud for første gang i aften til torsdagskoncert i Kongens Have i Odense.

- I dag skal til torsdagskoncert i Kongens Have, og det gør vi til hver torsdagskoncert i sommer, fortæller Elizabeth Hanmann.

Miniblodbussen skal rekruttere nye donorer på en nemmere og hurtigere måde end tidligere, hvor papirarbejdet kunne være langsommeligt. Forventningerne er, at flere vil møde op til deres første bloddonortid, når det indledende arbejde med at booke en donortid allerede er overstået i blodbussen.

Formanden for Blodonorerne i Odense,Thomas Kaa, håber, at det nye tiltag kan være givende.

- Vi håber virkelig, at vi kan tiltrække nogle flere kunder i butikken. Det er vigtigt, at vi hele tiden opretholder vores blodforsyning, så vi kan hjælpe folk i nød, siger han.

Blodbanken skal helst have ca. 2.000 nye donorer hvert år.

Da miniblodbussen er opkoblet til blodbanksystemet, kan man med det samme få booket sin første bloddonortid, når man først er blevet registreret.