P-vagter genindføres: Bilister kunne ikke håndtere fri parkering

Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune har besluttet at genindføre p-vagter efter for meget ulovlig parkering i halvandet år.

En p-bøder i forruden kan igen blive en realitet i Nyborg Kommune, hvis byrådet endeligt beslutter at gennemføre Miljø- og Teknikudvalgets beslutning om genindførelse af p-vagter. (Foto: Bax Lindhardt/BT © Scanpix)

Nu skal det være slut med gratis parkering i byens gader.

Efter halvandet år med gratis parkering i Nyborg skal p-vagterne nu genindføres, fordi folk ikke kan håndtere den fri parkering.

Det besluttede et enigt eknik- og miljøudvalg fredag.

- Der skal desværre en eller anden form for konsekvens af en ulovlig handling til, før at folk respekterer det, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Per Jespersen (S).

Da kommunen for halvandet år siden besluttede at droppe parkeringsvagterne, var det fordi, det var for dyrt i forhold til, hvad man fik ud af det.

Men nyborgenserne har tilsyneladende ikke rigtig kunnet håndtere tilliden fra politikerne.

- Folk holder altså i øst og vest, og man er ligeglad med tidsbegrænsede parkeringer, og det er faktisk et rigtig stort problem, Per Jespersen.

Nu må man ty til kontrol

Per Jespersen mener samtidig, at den ulovlige parkering skaber for mange farlige situationer, og han er overbevist om, at det vil hjælpe på problemet at ty til kontrol.

- Når man ved, at man ikke bare kan smide sin bil, hvor det passer sig, så vil man også begynde at tænke lidt mere over det, når det har en økonomisk konsekvens for én, siger Per Jespersen.

På Nørrevoldgade i Nyborg ligger virksomheden Juridisk Bistand, som ligger overfor en stor parkeringsplads. Jurist fra Juridisk Bistand Mette Angelo mener ikke, at det er nødvendigt at genindføre p-vagter.

Mette Angelo har udsigt til en større parkeringsplads overfor sin forretning. Hun har ikke oplevet nævneværdige problemer med parkeringspladser til kunderne. (Foto: Privatfoto: Mette Angelo)

- Jeg tror ikke, vi kommer til at mærke nogen forskel. Der har da en sjælden gang været nogen, som siger, at det har været sværere at finde en plads. Men der er jo spidsbelastninger på parkeringspladser i en midtby, og det tror jeg ikke nødvendigvis har noget at gøre med, at folk holder for længe, siger Mette Angelo.

Ikke en god forretning

Nyborg Kommune forventer at uddele 250 parkeringsafgifter på 510 kroner stykket om året, når et korps af p-vagter genindføres i byen.

P-vagter i Nyborg er dog ikke umiddelbart en god forretning. Ifølge forslaget, som blev vedtaget i Teknik- og Miljøudvalget, forventer man et årligt underskud på omkring 117.000 kroner.

Før parkeringsvagterne kommer på gaden igen, skal det vedtages i Nyborg Byråd.