Panda stak af fra zoo: Her griber dyrepassere dyret, da det falder ned fra et træ

Den røde panda løb i aftes rundt mellem bilerne i centrum af Odense.

Politiet og en dyrlæge fik bragt den røde panda tilbage til Odense Zoo. (Foto: Fyns Politi © Twitter)

En panda på fri fod i Odenses gader.

Det lyder måske som en vittighed, men ikke desto mindre var det virkelighed i aftes, da Fyns Politi klokken 22.44 fik en anmeldelse fra en borger på Sønder Boulevard i Odense ved Odense

Zoo
.

Her løb havens røde panda rundt mellem bilerne på den normalt så trafikerede vej. Det oplyser vagtchefen ved Fyns Politi.

Bambus banede vejen

Zoolog Nina Collatz Christensen tror, at den røde panda har fundet vej til friheden via noget bambus.

- Da vi havde fået pandaen hjem igen, gik dyrepasseren og jeg en runde med lommelygte, og der kunne vi se noget bambus, som var bukket ind over hegnet, forklarer hun.

Flere borgere fulgte efter den røde panda i går, da den havde fundet vej ud i de odenseanske gader. Derfor havde Fyns Politi let ved at opsnappe pandaen, der sad i et træ.

Zoolog og vicedirektør i Odense Zoo Nina Collatz Christensen er glad for, at de nu kan få dækket nogle af de udgifter de har til dyrepassere, teknisk personale og en lille smule administration. (Foto: Agnes Dalhoff Pedersen)

Politiet stod derfor nedenunder træet med en politihund, indtil dyrlægen kom og bedøvede pandaen.

Man kan nemlig ikke bare kravle op og hente det pelsede dyr.

- Så bider de, og de er bestemt ikke tamme. Den vil forsvare sig, blive bange og stresset, så det gør vi ikke. Vi bedøver den, og når den sover, så kan vi få den hjem igen, fortæller Nina Collatz Christensen.

Det er ikke første gang, at Odense

Zoo
har oplevet, at dyr er stukket af. I sommeren 2016 slap ti dødningehovedaber ud af deres indhegning, og for mange år siden hoppede en flodhesteunge i Odense Å og tog sig en svømmetur ind mod byen.