Pantebrevskonge sigtet for 40 millioner kroners svindel

I dag begynder retssagen mod den fynske ejendomsmatador, René Müller, der ifølge anklageskriftet har svindlet for millioner.

Sagen startede for otte år siden, hvor René Müller vakte opsigt, da han scorede en gevinst på 55 millioner kroner ved en ejendomshandel inden for få dage. (Foto: Philip Meisner)

Pantebrevsspekulanten René Müller møder mandag i Retten i Odense. Han er tiltalt for skyldnersvig og underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Sagen startede for otte år siden, hvor René Müller vakte opsigt, da han scorede en gevinst på 55 millioner kroner ved en ejendomshandel inden for få dage.

Det er netop den handel, der er årsagen til, at René Müller i dag sidder på anklagebænken.

Ifølge Jyllands-Posten fik den fynske ejendomsmatador en kortfristet kredit i den nu lukkede bank Eik Bank.

Her fik han udbetalt mere end 40 millioner kroner til at klare finansieringen, frem til at han havde fået videresolgt pantebreve til en investorkreds, der mod en høj rente ville overtage gælden i ejendommen.

Men på grund af Jyllands-Postens artikel om den spektakulære handel, forsvandt finansieringen til en række andre af Müllers ejendomshandler.

I stedet måtte han derfor bruge lånet fra Eik Bank til at lappe en del af de akut opståede huller.

Efterfølgende måtte René Müller aflevere et større ubelånt depot med pantebreve håndplukket af folk fra Eik Bank for at kompensere den færøsk-ejede bank for de forsvundne midlertidigt lånte millioner.

Desværre for banken viste det sig, at broderparten af pantebrevene var som yderste lån i overbelånte ejendomme, der endte på tvangsauktion. Det forvandlede Eik Banks nyerhvervede pantebreve til værdiløst papir, skriver Jyllands-Posten.

Overraskende nok meldte Eik Bank aldrig René Müller til politiet. Anmeldelsen kom først flere år senere fra Finansiel Stabilitet, der havde overtaget de økonomiske ruiner efter Eik Bank.

René Müller skulle eftersigende have formidlet mere end seks milliarder kroner pantebreve, inden han gik konkurs.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.