Pendlere om prisstigninger: En helt forkert vej at gå

Der er bred utilfredshed om DSB's stigende billetpriser. Pendlerne er vrede, og både blå og rød blok beklager prisstigningen.

Fra den 17. januar skal vi grave dybere i lommerne for at finde penge til togbilletter. (Foto: Morten Volff © DR FYN)

Det er kritisabelt, at DSB sætter billetpriserne op igen samtidig med, at flere tog bliver aflyst. Sådan lyder det fra flere pendlere, som DR Fyn mødte tirsdag på Odense Banegård.

- Servicen er jo ikke i top. Flere tog bliver aflyst. Dette tog nåede jeg ikke, fordi det var forsinket. Vi er blevet lovet meget, der ikke holder stik, siger Rene Engelbrecht, der hver dag pendler fra Odense til Korsør.

Fra den 17. januar stiger billetpriserne med 2,4 procent og pendlerkort med 4,9 procent. Det betyder, at et pendlerkort mellem Odense og København stiger fra 4150 til 4350 kroner.

En af dem, der hver dag pendler mellem Odense og København, er Henrik Juul Sørensen. Han kalder prisstigningen uheldig.

- Hvis man kender forholdene på motorvejen, så ved man, at der allerede nu er trængsel. Det er den helt forkerte vej at gå, hvis man vil få flere til at bruge kollektiv trafik, siger han.

SF’s transportordfører Karsten Hønge er kontant om prisstigningerne.

- Det duer simpelthen ikke. Hvis flere skal droppe bilen og tage toget, så kan det ikke passe, at priserne skal blive ved med at stige, siger han.

Karsten Hønge vil derfor gå i forhandling med transportudvalget på Christiansborg.

Men som det ser ud nu, er der et politisk flertal for et takstloft, som DSB kan råde indenfor. Det er der ikke planer om at ændre, fortæller Jane Heitmann (V).

- Men jeg synes, det er ærgerligt, at priserne stiger. Derfor vil jeg gerne gå i dialog om det, hvis der er politisk flertal for at ændre loftet, siger hun.

Fra 2010 til 2015 er billetpriserne steget med over ti procent, og i 2016 stiger billetpriserne altså endnu et par procent.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.