Politi og bomberyddere beslaglagde 52 kilo fyrværkeri på fynsk villavej

Fyns Politi fik assistance fra Forsvarets ammunitionsryddere i Nyborg.

På Kirstensvej i Nyborg blev der torsdag beslaglagt 52 kilo fyrværkeri. Fyns Politi måtte hente hjælpe fra Forsvarets ammunitionsryddere, som kørte krudtet til destruktion på Skive Kaserne. (Foto: Sofie Ørts)

Et anonymt tip førte torsdag til, at Fyns Politi rykkede ud til en villavej i Nyborg.

Her beslaglagde man omkring 52 kilo fyrværkeri.

- Vi fik en anmeldelse om, at der skulle ske noget salg af fyrværkeri på Kirstensvej i Nyborg. Vi sendte en patrulje ud, og den fik kontakt til beboeren, som fremviste det lager, han havde i garagen, fortæller vagtchef Ehm Christensen fra Fyns Politi til DR Nyheder.

I mandens garage fandt politiet 22 kanonslag, fem store raketter og 23 batterier - hver af batterierne på størrelse med en ølkasse.

- Kanonslagene er selvsagt fuldstændigt ulovlige. Batterierne ser ud til at være professionelt fremstillet, men de indeholder en samlet mængde på 45 kilo NEM-krudt (Netto Eksplosivstof Mængde, red.), og man må maksimalt opbevare fem kilo derhjemme, siger Ehm Christensen.

Den store mængde af fyrværkeri, der er ni gange større end det tilladte, gjorde, at Fyns Politi var nødt til at søge assistance hos Forsvarets ammunitionsryddere.

- Når vi har større mængder af fyrværkeri, er det ikke noget, vi må køre med i vores patruljevogne. Derfor kom forsvaret og hentede det og kørte det til Skive Kaserne, forklarer Ehm Christensen.

Manden blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og har erkendt forholdene.

Fyns Politi har i år modtaget tre anmeldelser om ulovligt fyrværkeri, mens der sidste år kom seks. Skulle man have viden om salg af ulovligt fyrværkeri, opfordrer Ehm Christensen til, at man kontakter politiet.

Facebook
Twitter