Politi til forældre: Styr knallerten

Det kan være både farligt og dyrt, når de unge kører knallert. Derfor skriver Fyns Politi nu til alle de 15-åriges forældre for at advare dem.

Fyns Politi skriver til alle 15-årige fynboers forældre om, hvor farligt og dyrt det kan være at køre knallert. (© DR)

Livsfarlige ulykker og dyre bøder. Det er den risiko, de unge knallertkørere løber, hvis de ikke passer på.

Nu skriver Fyns Politi ud til alle 15-årige fynboers forældre for at få dem til at få de unge til at passe bedre på.

- Vi ved desværre af bitter erfaring, at rigtig mange knallerter, der er involveret i ulykker, er ulovlige. Og jo hurtigere knallerten kører, jo voldsommere bliver det også, når det går galt, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Dyrt at køre ulovligt

Sidste år kom fem unge fynboer alvorligt til skade på i en knallert. I alt skete der 118 knallertulykker med 44 personskader på Fyn.

I brevet til forældrene skriver politiet, at de unge knallertkørere er meget udsatte trafikanter. Samtidig skriver de også, at en ulovlig knallert kan blive en dyr fornøjelse.

- Mange forældre ved ikke, at loven er ændret, og at det nu kan koste ekstra dyrt, hvis teenageren kører ulovligt, siger Jørgen Andersen.

Mange politi-aktioner

Hvis man bliver snuppet af politiet på en ulovlig knallert koster det 1.500 kroner første gang, men anden gang ryger knallerten. Og retten til at køre på knallert.

Fyns Politi har særlig fokus på ulovlig knallertkørsel i hele 2015. Det betyder, at der vil være mange aktioner, hvor unge på knallert bliver stoppet og tjekket.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk