Politiet brugte både hundepatrulje og drone ved gård på Fyn

En gård ved Espe på Fyn var i centrum under fredagens store politiaktion, der lukkede store dele af trafikken i Danmark ned.

Fredag aften arbejdede talstærkt politi ved en gård på Lydinge Mølle Vej nær den fynske by Espe.

Der var meldinger om både hundepatruljer, der afsøgte området, og politiet sendte også en drone i luften.

- Mindst fem politibiler holder bag mig, og flere af dem er hundepatruljer, hvor man nu vil afsøge stedet, fortalte Anders Lifland, DR's reporter på stedet.

Politiaktion hele dagen

Området omkring Espe og Ringe var siden fredag eftermiddag i politiets søgelys, men politiet var sparsom med oplysninger.

DR's reportere ved derfor ikke, hvordan den fynske by kan kædes sammen med den omfattende menneskejagt, som lammede hele Danmark.

Men allerede tidlig eftermiddag rykkede politiet ind på rastepladsen Espeskov, hvor der blev oprettet en mobil kommandocentral. Rastepladsen blev både besøgt af ambulancer, akutbiler, politibiler, og ifølge øjenvidner var flere betjente kampklædt med skudsikre veste og maskingevær.

Forsvarets fly i luften

Ud over den mobile kommandocentral var Forsvarets observationshelikopter også i luften over et bestemt område, der både dækker en skov og en grusgrav.

Forsvarets helikopter er rustet med gode kameraer og kan zoome helt ind på givne objekter.

- Der har været stor interesse for grusgraven, hvor der er lavet forskellige undersøgelser af aftryk. Men de er væk igen, fortalte Anders Lifland.

Nabo til pladsen: Bliv indendøre

Politiet kontaktede også naboerne til både gård og rasteplads. En af dem var Ruud Bors, der fik besked på at blive indendøre.

- Jeg kom hjem halv fem, og da klokken var lidt i fem vrimlede det med betjente og kampklædt politi. Maskingevær, skudsikre veste og alting. Vi kunne ikke få noget at vide, siger han.

Ruud Bors’ datter blev også stoppet, da hun var på vej til Ringe på scooter.

- Hun blev bedt om at køre hjem igen med beskeden om, at det slet ikke var sikkert at køre rundt på vejen. Slet ikke på scooter, fortæller Ruud Bors.

Ifølge Fyens.dk ophævede politiet afspærringerne ved gården lidt efter klokken 23.

Få oplysninger fra politiet

Politiet har sparsomme oplysninger om aktionen, men klokken 19 oplyste Københavns Politi, at man formodentlig havde fundet den stjålne Volvo V90, som man i løbet af dagen har eftersøgt.

Menneskejagten er på tre personer, der ifølge politiet har forbindelse til alvorlig kriminalitet.