Politiet og P4 uddelte blomster og diplomer til bilister i morgentrafikken

En uges 'Kør Ordentligt'-kampagne på DR P4 mundede ud i fejring af de gode bilister i hele landet.

100 bilister landet over fik blomster og diplom for god kørsel i dag. Her er det Thomas, som kørte i Nyborg, der fik det overrakt for at køre ordentligt. (Foto: Ida-Sofie Sellerup DR Fyn)

Ved du, hvorfor jeg stopper dig? spurgte politibetjent Michael Windsløw fra Bornholms politi.

Linda Metz rystede nervøst på hovedet.

- Det er simpelthen fordi, du kører så ordentligt. Det skal du have tak for - og blomster, afsluttede den bornholmske politibetjent.

Til stor lettelse og glæde for Linda Mertz, der ellers havde fået pulsen gevaldigt op midt i morgentrafikken.

- Jeg tænkte shit, hvad har jeg nu lavet. Men heldigvis var det jo positivt, svarede bornholmeren, da hun efterfølgende blev spurgt af P4's udsendte reporter.

For sammen med politiet har P4 hele fredag morgen stoppet bilister, der kørte godt - og givet dem blomster.

Sæt fokus på trafikken

Over hele landet er 100 bilister blevet stoppet, og det markerer afslutningen på den kampagne, der hele ugen har lydt på P4; nemlig 'Kør Ordentligt.

Selvom det lyder som en løftet pegefinger, har man gennem hele ugen forsøgt at sætte fokus på danskernes trafikproblemer og ikke mindst, hvordan de kan løses.

Fredag var det blevet tid til at hylde alle de bilister, der kører pænt og ordentligt.

Lone Schmidt snakker med reporter fra P4 Fyn, Lucas Bjerg, efter den glædelige overraskelse (Foto: Ida-Sofie Sellerup DR Fyn)

Lone Schmidt var én af de bilister, som blev kaldt til siden i Nyborg, og hun blev faktisk ikke nervøs, selv om der stod en politibetjent.

- Jeg tænkte, at jeg har jo sele på, jeg taler ikke i telefon og jeg holder hastigheden, så det var helt okay med mig, siger hun.

Hun fik overrakt en buket blomster og et diplom for at være en god bilist.

- Det er da dejligt. Det er jeg da rigtig glad for.

Politikommissær Preben Ingemansens motorcykel. Politikommissæren lavede kontrol af kørekort og test med alkometer, før bilisterne fik blomster og diplom. (Foto: Ida-Sofie Sellerup DR Fyn)

En anden bilist, som kørte ordentligt til morgen, var Sebastian Taggaard, der var på vej til skole, da han blev stoppet.

- Man bliver altid lidt nervøs, når man ikke har prøvet det før, siger han.

Politibetjenten bad Sebastian Taggaard vise sit kørekort og tage en alkoholtest, men med på vejen fik han også blomster, diplom og rosende ord for sin kørsel.

Omkring 100 bilister fik i dag overrakt blomster og diplom af politiet landet over.

Det var også ret sjovt at være med til, fortæller Preben Ingemansen, der er politikommissær og leder af færdselssektionen hos Fyns Politi.

- Det har jo heldigvis været nemt at finde nogle, der kører pænt, og det er det normalt også. Det er langt over flertallet, som kører pænt. Man kan godt blive sur over at få en bøde, så det er da sjovt at prøve at give blomster. Det er der ingen, der er blevet kede af, siger han.

  • Bilisterne blev gladeligt overrasket for at få en buket blomster af politiet. Her er det Nanna, som var bilist i Nyborg. (Foto: Ida-Sofie Sellerup DR Fyn)
  • Bilisterne blev gladeligt overrasket for at få en buket blomster af politiet. Her er det Laura, som var bilist i Nyborg. (Foto: Ida-Sofie Sellerup DR Fyn)
1 / 2

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter