Politiet om bandekonflikt i Odense: 'Vi slår hårdt ned, bare de blinker med det ene øje'

Tre personer er anholdt efter skyderi i Vollsmose for en uge siden.

Der gennemføres visitationer og ransagninger for at finde våben, og samtidig ønsker politiet at sende et signal om, at de holder øje med dem, der involverer sig i konflikten. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Fyns Politi har onsdag anholdt tre personer, som er sigtet for at stå bag skudepisoden i Odense-bydelen Vollsmose onsdag den 20. februar.

Politiet mener, at skyderiet var en del af den igangværende bandekonflikt, og derfor har de den seneste tid fortaget en målrettet efterforskning.

- Det har ført til, at vi har lavet en anholdelse og ransagningsaktion i dag i Odense, hvor vi har anholdt tre personer, som vi mistænker for at være en del af det seneste skyderi, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

De tre anholdte er en 19-årig og to 23-årige, og politiet har flere mistænkte i kikkerten.

- Vi efterforsker stadig på fuld tryk, og det kan ikke afvises, at den efterforskning afføder, at vi gennemfører flere anholdelser i sagen, siger Jesper Pedersen.

Udvidet visitations- og strafzone

For nyligt udvidede Fyns Politi visitationszonen og den skærpede strafzone i Vollsmose foreløbigt frem til torsdag den 7. marts for at komme den verserende bandekonflikt til livs.

- Det er vores mål at få stoppet den konflikt, der er derude, som i den grad skaber utryghed for borgerne i Vollsmose og for borgerne i Odense generelt, siger Jesper Pedersen og fortsætter:

I området inden for den røde streg vil der være skærpet strafzone. (Foto: Fyns Politi) (Foto: Fyns Politi)

- Ud over at opklare forbrydelsen vil vi også sende et klart signal til banderne om, at det her accepterer vi på ingen måder, og vi slår hårdt ned på det, så snart de blinker med det ene øje, siger vicepolitiinspektøren fra Fyns Politi.

Politiet forventer at afholde grundlovsforhør torsdag formiddag.

Facebook
Twitter