Politikadetter kommer ikke til grænsen 1. oktober

De nyuddannede politikadetter kan først komme i gang med arbejdet ved den tyske grænse efter et kursusforløb på nogle uger.

53 nyuddannede politikadetter må vente nogle uger med at starte med arbejdet. (Foto: Palle Peter Skov © ©2016 Palle Peter Skov)

De nyuddannede politikadetter skulle i første omgang begynde deres job ved den dansk-tyske grænse 1. september i år, men uenighed om deres overenskomst gjorde, at starten måtte udskydes.

Da Politiforbundet og Moderniseringsstyrelsen i sidste uge blev enige om en aftale, forlød det, at kadetterne skulle begynde arbejdet i grænselandet 1. oktober, men det bliver altså ikke på søndag, at de første nye politifolk tager opstilling ved grænsen.

De 53 nyuddannede politikadetter skal først på nogle ugers kursus, inden de kan gå i gang med arbejdet. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til DR Fyn.

Politiet ønsker ikke at komme med en mere præcis dato for de nye kadetters første arbejdsdag ved grænsen.

Ifølge Rigspolitiet har det hele tiden har været planen, at kadetterne ikke skulle stå ved grænsen 1. oktober, men formanden for Fyns Politiforening Steffen Daugaard er af en anden mening.

- I virkeligheden så skulle de have startet 1. september, men 1. oktober skulle de gerne være klar. Og så skulle vi i politiet hjem til Fyn og sagsbehandle sager på Fyn for fynboere, siger Steffen Daugaard.

Det er planen, at de 53 politikadetter skal hjælpe med grænsebevogtning i Sønderjylland og i Rødby, så politibetjente fra andre politikredse kan komme hjem og løse opgaver i deres respektive kredse.

Men ifølge formanden for den fynske politiforening, så er det ikke mange betjente, som kommer hjem og løser opgaver i det fynske. De skal i stedet løse opgaver i København, og det irriterer Steffen Daugaard.

- Vi håbede, at vi kunne få kollegaerne hjem til Fyn, det var lige som juleaften, men sådan ser det ikke ud. Nu skal vi til København, siger den fynske tillidsmand.

Udover politikadetterne skal også Forsvaret aflaste politiet ved grænserne. De første soldater har i dag taget opstilling i blandt andet Sønderjylland.

Facebook
Twitter