Politiker fravalgte sociale medier og mængden af dødstrusler faldt

De sociale medier er effektive for politikerne, hvis de vil starte en politisk debat med vælgerne. Men de sociale medier medfører ofte grove beskeder til politikerne.

DF's Alex Ahrendtsen har tidligere fået talrige trusler og hademails. Men da han droppede de sociale medier faldt antallet af ubehagelige beskeder.

Mange af politikerne i Folketinget har modtaget dødstrusler.

Det viser en ny undersøgelse, som DR Nyheder har foretaget blandt Folketingets medlemmer.

74 af dem har svaret, og hver tredje har oplevet at få trusler på livet.

En af dem er Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen, der er valgt i Fyns Storkreds.

- Jeg har jo være udsat for lidt af hvert, siden jeg gik ind i politik for 14 år siden, siger han.

Måtte anmelde talrige trusler

Flere gange har det været så alvorligt, at han har været nødt til at politianmelde tilfældene.

- Tidligere sendte folk mig dødstrusler, hadske mails, og jeg blev passet op på gaden af folk, der truede med at slå mig ihjel, siger Alex Ahrendtsen.

Men i dag er billedet et andet.

- Siden sidste folketingsvalg har jeg fået langt færre hademails og trusler, og jeg tror, det især skyldes, at jeg ikke længere er på de sociale medier, hvor følelserne får frit spil, siger han.

Valget om at droppe de sociale medier, skyldtes først og fremmest det store tidsrøveri, som Facebook og Twitter medførte.

- Og så syntes jeg ikke, det var særligt sjovt, at modtage alle de hadske beskeder, siger han.

Især i forbindelse med en kampagnevideo kom truslerne i en lind strøm.

- Det strømmede ind, og jeg fik en ny hademail hvert tiende sekund, mindes Alex Ahrendtsen.

Det er nemt at sende trusler på nettet

Langt størstedelen af de ubehagelige beskeder modtog han via internettet. I dag er han glad for at have fravalgt de sociale medier.

- Det var den rigtige beslutning, og jeg får stort set ikke trusler længere, siger folketingspolitikeren, der ofte får ondt af sine kolleger.

- Jeg synes ikke, man skal finde sig i det. Hvis det er groft må man anmelde det til politiet. Og bliver det for meget, kan man vælge at stå af de sociale medier, siger han.

Politianmeldelser hjælper

En anden folketingspolitiker, der har oplevet trusler er Trine Bramsen fra Socialdemokraterne. Hun er dog uenig med Alex Ahrendtsen i valget om at droppe de sociale medier.

- Jeg synes, det er en falliterklæring, hvis vi som politikere er tvunget til at stå af de sociale medier, der ofte er et godt redskab til at sprede sine politiske budskaber, siger hun.

Men ligesom Alex Ahrendtsen har Trine Bramsen flere gange politianmeldt grove trusler.

- Det stopper ofte de enkelte personer, der kommer med trusler, når de bliver politianmeldt, og alvoren går op for dem. Men det ændrer ikke tendensen i samfundet, hvor det er blevet meget let at skrive trusler over nettet, siger hun.

Facebook
Twitter