Politikere blev ført bag lyset i sag om millionstøtte til rigmand

Chokerede politikere i Odense fortæller, at de ikke kendte til den ulovlige aftale, som kommunen indgik med Odense Sport & Event.

Det var den tidligere stadsdirektør Jørgen Clausen, som satte sin underskrift på den ulovlige aftale, som sendte 8,5 millioner skattekroner til den odenseanske eventvirksomhed. (Foto: DR Nyheder)

Vi blev holdt i uvidenhed, mens Odense Kommune betalte ulovlig erhvervsstøtte til et firma ejet af rigmanden Niels Thorborg.

Sådan lyder det i dag fra de politikere, der sad med i kommunens centrale økonomiudvalg, da den ulovlige kontrakt blev indgået.

Ifølge rådmanden for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Steen Møller (K), så vedtog udvalget en lovlig model:

- Vi har i forbindelse med budgetforliget i 2013 direkte forholdt os til en anden model, som skulle være lovlig. Alligevel har borgmesterforvaltningen valgt at forlænge aftalen, fortæller han og fortsætter:

- Jeg synes, det er en helt uhørt situation, som vi nu befinder os i.

På kontrakten er den tidligere stadsdirektør Jørgen Clausens underskrift, men om han var ene om beslutningen, er endnu uvist.

- Man har gjort det uden om det politiske niveau. Det er helt uacceptabelt, mener Steen Møller.

Odenses viceborgmester deler samme opfattelse af forløbet:

- Det er grotesk. Den her sag skal undersøges til bunds, siger Brian Dybro (SF).

Nu skal et eksternt advokatfirma undersøge, hvad der i virkeligheden skete, da aftalen blev forlænget uden om økonomiudvalget. Niels Thorborg er bestyrelsesformand og ejer over 75 procent af OSE. Han modtog en personlig mail fra borgmesteren om, at støtten ikke kunne forlænges. Alligevel reagerede han ikke, da millionerne senere blev overført. Det er endnu ikke lykkes at få en kommentar fra Niels Thorborg.

Facebook
Twitter