Politikere efter hasteindkaldt møde: Indicier for ulovligheder i Carls Holsts valgkamp

Politikerne i Region Syddanmark bakker op om Statsforvaltningens undersøgelse

Forsvarsminister Carl Holst afviser at han brugte embedsmand fra Region Syddanmark under sin valgkamp i juni (© DR Nyheder)

Alt tyder på, at forsvarsminister Carl Holst (V) misbrugte sin nuværende spindoktor Christian Ingemann Nielsens arbejdsindsats, da Ingemann var ansat i Region Syddanmark, hvor Carl Holst inden folketingsvalget i juni var regionsrådsformand.

Sådan lyder det fra et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark efter et tre timer langt møde.

- Forretningsudvalget konstaterer, at der er indicier for, at den tidligere regionsrådsformand Carl Holst har misbrugt en medarbejders arbejdsindsats i forbindelse med valgkampen. Det tager Forretningsudvalget afstand fra. Forretningsudvalget tager endvidere afstand fra ulovligheder i det omfang de har fundet sted, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Regionsrådet vil tage stilling til eventuelle konsekvenser, når der foreligger en vurdering fra Statsforvaltningen.

Håber på en hurtig undersøgelse

Der er ikke klare beviser på, i hvilket omfang, der er begået ulovligheder, lyder det imidlertid.

- Vi er jo ikke en domstol, så derfor er det fint, at statsforvaltningen undersøger sagen nærmere. Og hvis det viser sig, at der er hold i det her, så er det klart noget, vi tager afstand fra, siger Stephanie Lose.

Det står efter mødet i forretningsudvalget ikke klart, i hvilket omfang Christian Ingemann har arbejdet for regionen og i hvilket omfang, han har hjulpet Carl Holst med hans valgkamp.

- Vi hilser statsforvaltningens undersøgelse velkommen og håber, de arbejder hurtigt, siger de konservatives regionsmedlem Lasse Krull.

- Der er klar indicier på, at Christian Ingemann har anvendt en del af sin arbejdstid på at føre valgkamp for Carl Holst, siger han.

Og det bakker et enigt forretningsudvalg op om. Spørgsmålet er, om Carl Holst har brugt rådgiveren, der fik løn af regionen, til private formål, konkret i forbindelse med valgkampen op til folketingsvalget tidligere på året.

Politikerne mener, at beviserne på det er så klare, at der er tale om embedsmisbrug og betegner det som en rigtig møgsag for Carl Holst.

Misbrug af offentlige midler

Socialdemokraten Karsten Uno Petersen siger, at han er helt overbevist om, at der er sket et misbrug af offentlige midler.

- Vi har beviser på, at Christian Ingemann har fungeret som særlig rådgiver for Carl Holst, siger Karsten Uno Petersen.

- Det er yderst kritisabelt.

Forsvarsminister Carl Holst (V) kommer nu også til at forklare sig overfor Folketinget i sagen om ansættelsen af den særlige rådgiver. Socialdemokratiet har kaldt Carl Holst i samråd om sagen.

- Det her er jo en alvorlig sag, der udvikler sig time for time og hvor skeletterne vælter ud af skabene, og derfor opfordrer vi nu Carl Holst til at lægge kortene på bordet. Og det er grunden til, at vi har indkaldt ham til et samråd, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

Og tidligere i dag kom det i Jydske Vestkysten frem, at hans særlige rådgiver i juni blev fritstillet med fuld løn i tre måneder fra sit job i Region Syddanmark.

Christian Ingemann bekræfter overfor DR Fyn, at det er korrekt, at han er blevet fritstillet med fuld løn i tre måneder.

Facebook
Twitter