Politikere vil indføre udgangsforbud på asylcentre

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne opfordrer til at indføre flere sanktionsmuligheder på asylcentre.

Udmeldingen kommer efter, at fem asylansøgere under 18 år er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse og voldtægt på Langelandsfestivalen. (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)

Asylcentrene skal have flere sanktionsmuligheder, der forhindrer, at beboerne overtræder de normer, love og regler, der er i det danske samfund. Det mener Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

- De unge bliver nødt til at lære de danske spilleregler også overfor det modsatte køn. Der er sanktioner for unge danskere, og det skal der selvfølgelig også være på asylcentrene, siger hun.

Udmeldingen kommer efter, at fem drenge mellem 14 og 17 år fra Børnecenter Tullebølle på Langeland er blevet forflyttet.

Tre af dem er sigtet for blufærdighedskrænkelse på Langelandsfestival. De to andre for en voldtægt af en 16-årig pige.

Til Ritzau opfordrer Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, at både politi og personale på asylcentrene kan udstede et udgangsforbud for beboerne. Det er Trine Bramsen enig i.

- Der er tale om unge under 18 år. Derfor ser jeg heller ikke noget galt i, at man kan nægte dem at gå ud, siger hun.

Udlændingestyrelsen har ført tilsyn med Børnecenter Tullebølle og bekræfter, at centret overholder praksis og tæller alle beboere tre gange dagligt.

Personalet har dog ingen muligheder for at tilbageholde drengene, og politiet kan først lede efter drengene, når de har været væk i 24 timer. Derfor ønsker asyldirektør Sisi Eibye sanktionsmuligheder. Et ønske, som Trine Bramsen (S) tager alvorligt.

- Vi skal diskutere problemet i Folketinget, og hvordan asylansøgerne kommer til at forstå de spilleregler, der er i Danmark. Der er sanktionsmuligheder, og dem vil vi gerne skærpe, siger Trine Bramsen.

Facebook
Twitter