Politisk opråb: Ordførere vil have mere gyllegas i bilen

Afgifterne på biogas til biler stopper den grønne vækst. Sådan lyder kritikken fra flere klimaordførere, der efterlyser handling.

Regeringen skal se på afgifterne til biogas nu. Det mener SF, R og S. (© P4 Bornholm)

Afgifterne på biogas til biler er for høje og bremser den grønne udvikling. Så klar er meldingen fra klimaordførere fra Radikale Venstre, SF og Socialdemokraterne. Derfor skal regeringen se på at nedsætte afgifterne med det samme, lyder det.

- Det er tudetosset, at grønne energikilder som strøm fra vindmøller og biogas beskattes. Vi lægger afgifter på noget, som er i samfundets interesse at få mere af, siger Andreas Steenberg, klimaordfører fra Radikale Venstre.

SF bakker op. Ifølge formand og klimaordfører, Pia Olsen-Dyhr, skal en længeventede analyse af afgifter og beskatning på energikilderne snart på bordet, ellers er det sjusk fra regeringen:

- Det er to år siden, den analyse blev aftalt. Den nuværende klimaminister efterlyste undersøgelsen, da han sad i opposition. Hvis ikke snart den kommer, så er det snølleri, siger hun.

SF og Socialdemokraternes klimaordfører Jens Joel (S) har begge presset regeringen for at få undersøgelsen.
Den er på vej, fortæller Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V). Han ser gerne, at flere bilejere får råd til at køre på biogas.

- Men pengene skal findes et andet sted, og i forvejen får biogas tilskud, fordi det er dyrt at producere, siger han.

Ministeren vil ikke tale om nedsættelse af afgifter, før analysen kommer om et par måneder.

- Det mest afgørende er, at vi finder en løsning, og det er ikke nødvendigvis tilskud til biogas, siger Lars Christian Lilleholt (V).

Analysen ventes at udkomme indenfor et par måneder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.