Postnord tilbage i Vollsmose: Mere overvågning og hurtig hjælp til postbudene

Fyns Politi, Odenses borgmester og Postnord mødtes her til morgen for at drøfte chikanen af postbude i Vollsmose.

Beboerne i Vollsmose i Odense kan igen få breve og reklamer i deres postkasser. Pakkeposten kommer igen i morgen. (Foto: Sidsel Andresen - DR Fyn)

Omdelingen af post i Vollsmose blev i går sat i bero efter to episoder, hvor postbude følte sig chikaneret og truet i området.

Men den manglende post er ikke en holdbar løsning for de godt 9.000, der bor i området, mener politiet, Postnord og Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), som mødtes her til morgen for at drøfte problemerne i bydelen.

Vollsmose

Der bor 9.238 i Vollsmose

73 procent er indvandrere eller efterkommere af indvandrere

Der er også bosat 250 internationale studerende

Der bliver talt 80 forskellige sprog i bydelen

- Vi har haft et udmærket møde. Vi har også mødtes med Postnords medarbejdere for at tale med dem om, hvordan vi kan skabe tryghed for dem, fortæller politidirektør Kit Claudi.

Postnords medarbejdere har blandt andet fået en hotline, hvor de hurtigt kan komme igennem til politiet, hvis noget skulle opstå igen.

Det hjælper på medarbejdernes tryghed, fortæller Michael Frølich, chef for distributionen i Postnord.

- De medarbejdere, der går ind nu og deler breve ud i dag, føler sig trygge, fordi de nu har et akutnummer og har haft en god dialog med politiet her til morgen, siger han.

I går meddelte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at trusselsepisoderne skulle have den konsekvens, at der skulle mere overvågning i området.

- Tryghedsskabende kameraer og langt mere overvågning bliver iværksat hurtigst muligt, så helt almindelige mennesker kan bo i Vollsmose og have det trygt og godt, fortalte han.

Politidirektøren bekræfter, der kommer mere overvågning, men hun vil ikke komme ind på, hvor og hvordan overvågningen bliver styrket.

Fyns Politi har 16 betjente og seks mand i patruljevogne, som er tilknyttet Vollsmose. De er til stede hele døgnet i Vollsmose, og politidirektøren mener ikke, at der er brug for mere mandskab til opgaven.

Parterne har aftalt at mødes igen om tre måneder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.